Νέα συνάντηση έχουν αύριο οι αντιπροσωπείες του ΠαΣοΚ, των 58, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας και όλων των πολιτικών κινήσεων που ενισχύουν το εγχείρημα της Ελιάς, με στόχο να κλείσουν και τα τελευταία θέματα στα οποία ακόμη δεν έχει επέλθει συμφωνία ώστε να προχωρήσει κανονικά η Συνδιάσκεψη για τις 8 και 9 Μαρτίου. Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει συνάντηση Βαγγέλη Βενιζέλου – Γιάννη Βούλγαρη.

Τα σημεία στα οποία υπάρχουν ακόμη διαφωνίες παραπέμπουν στο στήσιμο και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Ως εκ τούτου, ακόμη δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος για την ονομασία της Ελιάς ούτε για το σύμβολό της. Οι 58 επιθυμούν να μην αναφέρονται επιμέρους τα κόμματα και οι κινήσεις στο ευρωψηφοδέλτιο, σημείο με το οποίο διαφωνεί κάθετα το ΠαΣοΚ.

Επίσης, έχουν προβάλει ενστάσεις ως προς το πώς θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες. Αρχικώς ζητούσαν να υπάρχει ομοφωνία για να περάσει μία υποψηφιότητα, μπροστά όμως στις αντιδράσεις των λοιπών φαίνεται ότι αποδέχονται να απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία. Επίσης από την πρωτοβουλία ζητούν να οριστεί κάποιος εκπρόσωπος της Ελιάς, αίτημα με το οποίο διαφωνεί το ΠαΣοΚ και να οριστεί και εκπρόσωπος Τύπου. Η πλειονότητα των εταίρων συμφωνεί με την υιοθέτηση κώδικα δεοντολογίας των υποψήφιων ευρωβουλευτών εφόσον κλείσει ο κατάλογος.