«Καρότο και μαστίγιο» χρησιμοποιεί ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης για την στελέχωση του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Ετσι, από την μία απευθύνει πρόσκληση στους γιατρούς που ενδιαφέρονται, παράλληλα όμως στέλνει σκληρό μήνυμα σε όσους «παίζουν συνδικαλιστικά παιχνίδια».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καλούσαν τις τελευταίες ημέρες τους συναδέλφους τους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα να υποβάλουν ούτως ή άλλως αίτηση ενδιαφέροντος – ακόμη κι αν δεν προτίθενται να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία -, μπλοκάροντας έτσι τα σχέδια του υπουργείου Υγείας.

«Οσοι γιατροί δίνουν συμβουλές του τύπου «κάντε την αίτηση να τους τη σπάσουμε και μετά μην πάτε», σε αυτό το υπουργείο, αυτή την περίοδο δεν περνάνε. Μόνο ζημιά θα κάνουν στους γιατρούς όσοι τους συμβουλεύουν τέτοια πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι «όσοι κάνουν αίτηση, ασχέτως αν έρθουν τελικά ή όχι στο ΠΕΔΥ, δεν θα συμβληθούν ποτέ με τον ΕΟΠΥΥ. Θα χάσουν αυτό το δικαίωμα».

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, έως τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μόλις 450 γιατροί – από τους συνολικά περίπου 5.000 – είχαν κάνει αίτηση ένταξης στο ΠΕΔΥ.