«Το WhatsApp αξίζει περισσότερο από όσα πληρώσαμε για να το αποκτήσουμε» δήλωσε τη Δευτέρα ο ιδρυτής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υπερασπιζόμενος την επιλογή του να προχωρήσει σε μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία του κλάδου της τεχνολογίας.

Η δημοφιλής εφαρμογή διαδικτυακής ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και ηχητικών αρχείων αγοράστηκε την περασμένη εβδομάδα από το facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων.

Μιλώντας στην έκθεση φορητών τεχνολογιών Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι η τιμή που συμφώνησε να πληρώσει για να αποκτήσει την εφαρμογή «ήταν δικαιολογημένη», διότι, με περίπου 450 εκατ. χρήστες, «το WhatsApp είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες που θα μπορούσε να φθάσει κάποια μέρα το ένα δισ. χρήστες».

Λίγο νωρίτερα το WhatsApp είχε ανακοινώσει ότι από τον προσεχή Απρίλιο θα προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων.

Μέχρι σήμερα η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα ηχογράφησης και αποστολής άμεσων μηνυμάτων ήχου, όχι όμως ζωντανών συνομιλιών με τη μορφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.