Μήνυμα αισιοδοξίας ότι ο λαός θα ξεπεράσει την κρίση, γιατί στις δύσκολες στιγμές οι Έλληνες αναδεικνύουν τις αρετές και τον καλύτερο εαυτό τους, έστειλε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το τέλος της μεγάλης μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, για την 101η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Τούρκους.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Η μέρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη πολιτικοστρατιωτική σημασία. Ο μύθος του Μπιζανίου ήταν ταυτόσημος και με το αήττητο του τουρκικού στρατού, χάριν και στη βοήθεια των γερμανών τεχνικών. Και ο μύθος αυτός διαλύθηκε με την εκπόρθηση του Μπιζανίου και την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Με τη νίκη εκείνη απεπλήθη και μια τραγική ήττα, του ‘97. Ο λαός, οι ένοπλες δυνάμεις, η πολιτική ηγεσία ξαναβρήκαν το ηθικό τους και μεγαλούργησαν στα επόμενα χρόνια.

Σήμερα, ο ελληνικός λαός, υποφέροντας, δίνει αυτή τη μάχη για να ξεπεραστεί η κρίση. Πιστεύω ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Νωρίτερα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατά την προσφώνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια, τόνισε: «Η παρουσία σας στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα αποτελεί εγγύηση για την ομαλή πορεία της πατρίδας μας. Ειδικά για μας τους Ηπειρώτες αποτελεί τιμή, ότι ένας συμπατριώτης μας ηγείται αυτής της προσπάθειας».

Κατά την αντιφώνηση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μίλησε για τους νέους ανθρώπους, επισημαίνοντας ότι είναι «αυτή η άλλη Ελλάδα, που είναι η φύτρα και ο πυρήνας της νέας Ελλάδας, που αναγεννιέται ύστερα από την κρίση».