«Δεν αποκλείεται να ζητήσουμε το σύνολο της δικογραφίας, όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99.5 ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σχετικά με το νέο αίτημα των δικαστικών αρχών  για την άρση της ασυλίας του συνόλου των βουλευτών μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, που δεν είχαν καμία εμπλοκή μέχρι τώρα στην εξέλιξη της ποινικής υπόθεσης.

Αν η Βουλή πει «ναι» -όπως αναμένεται- τότε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα θα περάσει την πόρτα του Εφετείου, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου αυτή τη φορά. Και μάλιστα ο καθένας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ατομικά για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, όπως προέκυψε με βάση 100 και πλέον μαρτυρικές καταθέσεις, βίντεο και ηλεκτρονικά αρχεία. 

Αναφερόμενος στη δυνατότητα να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι «σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά εκτός Βουλής, ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα τους ανακηρύξει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη εγκληματικών οργανώσεων και αν μπορούν να είναι υποψήφιοι. Αυτό θα το κρίνει ο Άρειος Πάγος που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες».

Πρόσθεσε δε για το αίτημα άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών πως «είναι πάρα πολύ σοβαρό το ζήτημα πλέον-όχι ότι δεν ήταν σοβαρό έως τώρα, αλλά επειδή τώρα αφορά το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν αποκλείεται να ζητήσουμε το σύνολο της δικογραφίας, όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε, εάν χρειαζόμαστε σοβαρά στοιχεία και έγγραφα για να καταλήξουμε, κατά την κρίση μας, στη σωστή απόφαση».

Τέλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί το κείμενο του Κώδικα Δεοντολογίας για τους βουλευτές, και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε ένα κείμενο πριν το Πάσχα, το οποίο θα τεθεί υπόψη του προέδρου και, εφόσον εγκριθεί και προχωρήσουμε στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από