Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Σάκη Μπουλά εξέφρασε την Παρασκευή ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε τον εκλιπόντα καλλιτέχνη «αδελφικό μας φίλο».

Είπε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος για τον Σάκη Μπουλά: «Τραγουδιστής με ξεχωριστή, προσωπική χροιά και ηθοποιός με γνήσια λαϊκή αμεσότητα, ο Σάκης Μπουλάς πρωτοστάτησε από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα σε πολλές και μάλιστα διαφορετικές πτυχές της Ελληνικής καλλιτεχνικής ζωής. Υπήρξε απαιτητικός ερμηνευτής μελοποιημένης ποίησης, δημοφιλής σατιρικός καλλιτέχνης με ένα ανατρεπτικό, νεανικό χιούμορ, πρωταγωνιστής τού σύγχρονου κινηματογράφου, αλλά και της τηλεόρασης για όλη την οικογένεια. Και όμως, αυτός ο πρωταγωνιστής υπήρξε την ίδια στιγμή απόλυτα οικείος. Υπήρξε ο αδελφικός μας φίλος. Γιατί ήταν ένας γλυκός, αγαπητός άνθρωπος. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Σάκη Μπουλά ανέφερε:

«Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού – τραγουδιστή Σάκη Μπουλά.

»Το όνομα του συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με το πρώτο Μουσικό Καφενείο στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποίησε τη φόρμα του γερμανικού πολιτικού καμπαρέ μαζί με τους: Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Ανδριανό, Περικλή Χαρβά. Το εγχείρημα συνεχίστηκε στο θρυλικό “Αχ Μαρία”, με μία ευρύτερη ομάδα δημιουργών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στον αθηναϊκό μουσικό χάρτη από το 1980 – 1990.

» Συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως: Θάνο Μικρούτσικο, στο αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου “Καντάτα για τη Μακρόνησο”, με τον Μιχάλη Γρηγορίου, “Ανεπίδοτα Γράμματα”, με τον Μίμη Πλέσσα, “Λουκιανού διάλογοι”, με τον Διονύση Σαββόπουλο “Αχαρνής”, με το Μάνο Λοϊζο κ.ά..

»Εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη ξεκινώντας από την ΕΡΤ και από το 1985 έως το 2011 στη μεγάλη οθόνη σε βασικούς ρόλους».

Από τον τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Εφυγε σήμερα από κοντά μας ένας αγαπητός άνθρωπος, ένας πολυτάλαντος ερμηνευτής, ένας σπουδαίος καλλιτέχνης.

» Με δύναμη ψυχής έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη μένοντας στο πάλκο μέχρι την τελευταία στιγμή, δίπλα στους φίλους και συνεργάτες του.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«O Σάκης Μπουλάς ήταν ένας αγαπητός καλλιτέχνης του προοδευτικού χώρου που υπηρέτησε το θέατρο, το τραγούδι και τη σάτιρα με τόλμη και φαντασία.Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».