Κατά ένα εκατομμύριο προτείνει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου να μειωθεί η εγγύηση των 5 εκατ. ευρώ του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, , ο οποίος με αίτησή του στον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ ζητά να καταβάλει 500.000 ευρώ.
    

Με την πρότασή της, η εισαγγελέας φαίνεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε και έτσι αναφέρει ότι εφόσον γίνει δεκτή από τον ανακριτή η μείωση που προτείνει για την εγγυοδοσία, δηλαδή 4 αντί για 5 εκατ. ευρώ, θα έχει ο επιχειρηματίας τη δυνατότητα να καταβάλει το 1 εκατ. ευρώ στο ΤΤ, «προς εξυπηρέτηση των δανείων του».

      

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αντικρούει τον επιχειρηματία και θεωρεί ότι μπορεί να καταβάλει εγγύηση πολύ μεγαλύτερη από τις 500.000 ευρώ που ζητά ο ίδιος, καταγράφοντας στην πρότασή της πολυτελή περιουσιακά του στοιχεία, που αποκτήθηκαν το 2010 και το 2012, όπως δύο σκάφη αναψυχής και τρία αυτοκίνητα, τα δύο εκ των οποίων «κοστολογούνται σχεδόν στο μισό ποσό της εγγύησης που ζητά να πληρώσει, δηλαδή περίπου 250.000 ευρώ».

Αναφέρεται επίσης η κ. Παπανδρέου σε ταξίδια του κατηγορούμενου στο εξωτερικό, σε πισίνα «ολυμπιακών διαστάσεων», σε «οικιακούς βοηθούς και οδηγούς» που απασχολεί ο κ. Κοντομηνάς. Τονίζει, επίσης, πως ο πολυτελής βίος του αφορά και την περίοδο που ο κ. Κοντομηνάς αδυνατούσε να πληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις στο ΤΤ.

      

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα του κατηγορουμένου να καλυφθεί η εγγύηση όχι μόνο με μετρητά, αλλά και με την εγγραφή βαρών επί ακινήτων και με την κατάθεση εγγυητικών επιστολών ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

      

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία τού κ. Κοντομηνά για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του ΤΤ,  είχε προκύψει διαφωνία για την ποινική μεταχείρισή του, με τον ανακριτή της υπόθεσης, κ. Γ. Ανδρεάδη να κρίνει ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ και την επιβολή περιοριστικών όρων και την εισαγγελέα κ. Παπανδρέου να γνωμοδοτεί υπέρ της προφυλάκισής του.

      

Το θέμα είχε κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του κ. Ανδρεάδη και είχε επιβάλει στον κ. Κοντομηνά, πλην της χρηματικής εγγύησης, και τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από