Σαν Ελληνας αισθάνεται ο Ιβάν Μαρκάνο και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ισπανός στόπερ μαζί με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τσόρι Ντομίνγκες έδωσαν το παρών σε εκδήλωση χορηγού του Ολυμπιακού την Πέμπτη και μίλησαν για το μεγάλο ματς της ερχόμενης Τρίτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

«Θα προσπαθήσουμε και εμείς οι Έλληνες να τα πάμε καλά. Αυτή τη στιγμή πραγματικά η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ, ομάδες πολύ μεγάλων δυνατοτήτων, τα πηγαίνουν πολύ καλά όμως δε σκέφτομαι κάτι τέτοιο παρά μόνο τον Ολυμπιακό», υπογράμμισε ο Μαρκάνο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μένα και για το σύλλογο. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να εμφανιστούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στην αναμέτρηση με τη Γιουνάιτεντ, αλλά και στα επόμενα παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις και να δώσουμε ακόμη περισσότερη χαρά στον κόσμο που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στις τρεις διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει δυνατότητες και διαθέτει παίκτες ποιοτικούς αλλά και γενικότερα ένα πολύ καλό σύνολο. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη και έμπειρη ομάδα αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δώσουμε τη ψυχή μας μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Τσόρι Ντομίγνκες δήλωσε: «Ανυπομονούμε να έρθει αυτό παιχνίδι. Μέσα στην ευθύνη και την υποχρέωση που νιώθουμε για τον αγώνα με τη Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσουμε να τον απολαύσουμε στο μέγιστο. Γνωρίζουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς τους παίκτες, για τον κόσμο μας και για όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Είναι τεράστια ευκαιρία γιατί δε γνωρίζουμε στο μέλλον πόσες ευκαιρίες θα έχουμε να παίξουμε και πάλι τέτοια παιχνίδια».

Στον αγωνιστικό τομέα ο Νέλσον Βαλντές ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα την Πέμπτη με σκοπό να προφυλαχτεί. Το πρόγραμμα αποκατάστασής του συνέχισε ο Δημήτρης Σιόβας. Κανονικά γυμνάστηκε ο Χοσέ Χολέβας, ενώ ο Πελέ αισθάνθηκε μικροενοχλήσεις στον δικέφαλο μηριαίο και δεν έβγαλε το πρόγραμμα της προπόνησης. Ο Μίτσελ θα προχωρήσει σε rotation στο ματς με τον ΟΦΗ το Σάββατο στο Ηράκλειο.

Ο Ολυμπιακός στην Κεφαλονιά

Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού βρέθηκε την Πέμπτη στην Κεφαλονιά, μοίρασε δώρα στα παιδιά και θα ενισχύσει με το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανασυγκρότηση των πληγεισών σχολικών μονάδων σε Αργοστόλι, Ληξούρι.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κριστιάν Καρεμπέ βρέθηκε την Πέμπτη στην Κεφαλονιά τόνισε: «Ήρθαμε εδώ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε στην Κεφαλονιά κοντά στον κόσμο και μπορούμε να διαπιστώσουμε το τι έχει συμβεί. Χαιρόμαστε που μέσω του ποδοσφαίρου στηρίζουμε το νησί της Κεφαλονιάς. Μπορεί να προερχόμαστε από τον χώρο του αθλητισμού, αλλά αναγνωρίζουμε την σημασία του σχολείου και η μόρφωση είναι κι αυτή μία από τις αξίες του αθλητισμού. Συχνά, άλλωστε, μιλάμε για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως ένα εργαλείο μόρφωσης κι ένταξης στην κοινωνία. Είναι σαφές ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει να στηρίξει αυτό το νησί στο οποίο έχει και φίλους. Οι εικόνες των καταστροφών στο νησί μας προκαλούν θλίψη, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και βοηθάμε. Άλλωστε, στόχος μας πάντα είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά και μέσω της εκπαίδευσης και ελπίζουμε του χρόνου να μπορούμε να δούμε ότι οι προσπάθειές μας τους βοήθησαν κι άλλαξαν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Ελπίζουμε η προσπάθειά μας να στεφθεί μετην ίδια επιτυχία με την οποία σημειώνει και ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, κατανοώντας την σημασία της μόρφωσης».

Ο Καρεμπέ μαζί με τους Γρηγόρη Γεωργάτο, Μιγκέλ Τόρες, Βασίλη Τοκάκη και Κώστα Καραπαπά επισκέφθηκαν το 1ο και το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου που συστεγάζονται καθώς και το 2ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου (που επίσης λόγω του σεισμού είναι στο ίδιο συγκρότημα) και μοίρασαν δώρα στα παιδιά.

Ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να στείλει αεροπορικώς υλικό με φόρμες και τα μέλη της αποστολής βίωσαν από την πρώτη στιγμή την αγάπη του κόσμου σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

«Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» ακούστηκε το σύνθημα, όταν ο γενικός αρχηγός της Διεύθυνσης της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Γρηγόρης Γεωργάτος ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά πήρε το λόγο: «Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια σπεύδει σε όλα τα μέρη της Ελλάδος να βοηθήσει ανθρώπους που περνούν δύσκολες καταστάσεις και έχουν ανάγκη. Εγώ ως Κεφαλλονίτης θα ήθελα να πω δυο σημαντικά πράγματα για την πατρίδα μου. Ο πρόεδρός μας ξέρετε ότι είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτά τα θέματα και δεν προχωρά σε αυτές τις πράξεις για να ακούσει «ευχαριστώ», αλλά το κάνει γιατί το αισθάνεται. Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Κεφαλονίτες κι όλος ο κόσμος ότι θα πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, όχι μόνο για την οικονομική ενίσχυση, αλλά για τον χαρακτήρα του. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα όσους είναι κοντά του κι αποτελεί πρότυπο ανθρώπου που ηγείται μίας τόσο μεγάλης ομάδας. Είναι καθημερινά δίπλα στα προβλήματα του κόσμου. Ως Κεφαλλονίτης κι εγώ όταν άκουσα για τη βοήθεια του κ. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού προς την Κεφαλλονιά, ανατρίχιασα, γιατί καταλαβαίνω ότι αυτός ο άνθρωπος που γνώρισα ως πρόεδρο είναι ακριβώς αυτός που πίστευα, όπως αποδεικνύει με τις πράξεις του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Την αντιπροσωπία του Ολυμπιακού αποτελούσαν οι Κριστιάν Καρεμπέ, Γρηγόρης Γεωργάτος , ο αμυντικός Μιγκέλ Τόρες, ο διευθυντή Επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, ο διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βασίλης Τοκάκης, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, Κατερίνα Μυλωνά και ο διευθυντής Προμηθειών, Βαγγέλης Μεσσάρης.

Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Παρίσης καλωσόρισε τους Ερυθρόλευκους και υπογράμμισε: «Οι Κεφαλονίτες ευγνωμονούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη χειρονομία του να προσφέρει 500.000 ευρώ, ώστε να φτιαχτούν τα σχολεία που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη. Εύχομαι αυτήν τη χειρονομία να την μιμηθούν και άλλοι για να φτιάξουμε τα σχολεία της Κεφαλονιάς που έχουν τεράστια προβλήματα.». ​