Ο κύκλος των απολογιών για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση απάτης εις βάρος του Δημοσίου μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης (ΙΜΙ) αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα με την αποστολή των σχετικών κλήσεων από την τέταρτη ειδική ανακρίτρια, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ηδη έχει απολογηθεί και προφυλακισθεί ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κωνσταντίνος Τζεβελέκος και κλήσεις θα λάβουν οι λοιποί επτά κατηγορούμενοι, δηλαδή η σύζυγος του Τζεβελέκου Μαρία Μακρυνιώτη, ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Αλεξ Ρόντος, δύο διπλωμάτες εν ενεργεία και τρεις συνταξιούχοι υπάλληλοι του ίδιου υπουργείου.

Καθημερινά πλέον έρχονται στο φως πληροφορίες για κονδύλια που έρεαν προς διάφορες οργανώσεις χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο παραστατικών. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, χθες στο Mega: Κατά την τριετία 2000-2002 εκταμιεύθηκαν κονδύλια 40 εκατ. ευρώ προς μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ωστόσο, τα παραστατικά που εμφάνισαν δικαιολογούν περίπου το μισό από το ποσό της χρηματοδότησης.