«Πλήγμα στη δημοκρατία» θεωρεί το 65% των Ιταλών τον τρόπο που ο Ματέο Ρέντσι προκάλεσε την απομάκρυνση του Ενρίκο Λέτα από την πρωθυπουργία της Ιταλίας για να την αναλάβει ο ίδιος.

Αυτό καταδεικνύει δημοσκόπηση, πριν ακόμα αναλάβει επίσημα καθήκοντα ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση πώς κρίνουν την ψήφο μομφής την οποία επέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Ρέντσι στους κόλπους της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) εναντίον του Λέτα, του προκατόχου του επικεφαλής της κυβέρνησης, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πρόκειται για «ένα πλήγμα στη δημοκρατία».

Αντίθετα, μόνο το 26% θεωρεί πως πρόκειται για μια «ομαλή» αλλαγή κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Πιέπολι για λογαριασμό της εφημερίδας «La Stampa».

Οι απαντήσεις δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό ούτε σε ό,τι αφορά το μέλλον της νέας κυβέρνησης.

Το 49% δηλώνει πως έχει «ελάχιστη ή καθόλου» εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση υπό τον Ρέντσι, ενώ «ψήφο εμπιστοσύνης» δίνει το 46% των ερωτηθέντων.

Ο Ρέντσι βρίσκεται από την Τρίτη σε διαβουλεύσεις με τους ιταλούς πολιτικούς ηγέτες για να εκπονήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησής του και να ετοιμάσει τον κατάλογο των υπουργών του.

Οι συνομιλίες αυτές πρόκειται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, και μπορεί να μεταβεί το ίδιο βράδυ ή την Παρασκευή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υποβάλει τις επιλογές του πριν πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από