Καθημερινές ξεναγήσεις έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της έκθεσης «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», που πραγματοποιείται από τις 19 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2014, στην Στοά Αρσακείου, για τους επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν σε αυτή.

Έτσι, από Δευτέρα έως Κυριακή, το επιστημονικό προσωπικό του Rethink Athens θα αναλαμβάνει να καθοδηγεί, να εξηγεί και να αναλύει στους επισκέπτες της Έκθεσης τόσο το περιεχόμενό της, όσο και το πνεύμα με το οποίο αυτή στήθηκε για να παρουσιάσει τις οριστικές μελέτες του Rethink Athens.

Αξίζει να αναφερθεί πως ως πρώτος επισκέπτης της Έκθεσης καταγράφηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος, αφού περιηγήθηκε και στα 19 δωμάτια της Έκθεσης, δήλωσε:

«Η περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ουσιαστικά και έμπρακτα στο έργο αυτό αναλαμβάνοντας το συγκοινωνιακό μέρος του, το οποίο είναι κρίσιμο στοιχείο για το συνολικό έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης της Αθήνας.

»Ήδη, από το 2008 είχαμε αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα της υποβάθμισης της περιοχής. Σήμερα, λοιπόν, γίνεται η αρχή. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι ένα έργο βιώσιμης αστικής ανάπλασης και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου.

»Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε δείξαμε την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε ενεργά στο έργο. Διαθέτουμε 40.5 εκατ. ευρώ από τις λιγοστές πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ».

Καθημερινό πρόγραμμα ξεναγήσεων του κοινού:

• Δευτέρα με Παρασκευή, 5 ξεναγήσεις, τις ώρες 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 & 19:00

• Σάββατο και Κυριακή, 3 ξεναγήσεις, τις ώρες 12:00, 14:00 & 16:00.

Πληροφορίες για την Έκθεση ή για ομαδικές ξεναγήσεις:

• Δευτέρα με Παρασκευή, τηλέφωνο 210 3713015 (09:00-17:00)

Όσον αφορά το πρόγραμμα των διαλέξεων και των εκδηλώσεων της Έκθεσης, για αυτή την εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν:

• Ομιλία του καθηγητή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ Κώστα Μωραΐτη, με τίτλο: «Συζητώντας το σύγχρονο αστικό τοπίο» (Πέμπτη 20/02, 18:00, Δωμάτιο 14)

• Ομιλία του καθηγητή του ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγου και Πολεοδόμου Θάνου Βλαστού, με τίτλο: «Ξανασκέψου την Αθήνα με ποδήλατο» (Σάββατο 22/2, 17:00, Δωμάτιο 14)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από