Σε εφαρμογή θέτει από τις 25 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου.

Μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν στις αυλές των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς, επίσης και χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων-χαρτιών, ενώ θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο «Ανακύκλωση στις αυλές μας», που θα εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αφορά την καθημερινή βιωματική συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Αρχικά, η δράση θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και θα επεκταθεί σε γυμνάσια και λύκεια.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γίνουν πρεσβευτές της ανακύκλωσης. Θα κάνουν καθημερινή πρακτική, θα αντιληφθούν την χρησιμότητα της ανακύκλωσης για τη μείωση των απορριμμάτων και θα την αναγνωρίζουν ως λύση για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από