Ο επιθετικός καρκίνος, πάθηση για την οποία μιλούσε με εντυπωσιακή άνεση, κατέβαλε μέσα σε ελάχιστους μήνες τον Στέλιο Σταυρίδη. Μόλις 66 χρόνων ο γνωστός μάνατζερ, μετέπειτα επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, απεβίωσε χθες αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του Τζέλη και τα τρία παιδιά τους, τον Κωνσταντίνο, την Αλεξία και τη Χριστίνα. Καταγόταν από τη Σμύρνη αλλά είχε συνδεθεί με την Κεφαλονιά, τόπο καταγωγής της γυναίκας του.
Φιλελεύθερος όσο δεν πήγαινε στις ιδέες του, θεωρήθηκε η κατάλληλη επιλογή για την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ, του αρμόδιου φορέα για τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν υποψήφιος στις εκλογές τον Μάιο του 2012 με τη Δράση και μετέπειτα με τη Νέα Δημοκρατία. Πρόλαβε μάλιστα να ολοκληρώσει την πιο περίπλοκη ίσως αποκρατικοποίηση, αυτήν του ΟΠΑΠ, με ιδιαίτερη επιτυχία.
Το γνωστό περιστατικό το καλοκαίρι του 2013, όταν δέχθηκε την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μεταβεί με το ιδιωτικό αεροπλάνο του τελευταίου στην Κεφαλονιά μετά την υπογραφή της πώλησης του ΟΠΑΠ, σηματοδότησε την αποπομπή του από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο ίδιος τότε δεν γνώριζε ότι έπασχε από καρκίνο –το έμαθε λίγες ημέρες μετά –και όπως αργότερα εκμυστηρεύτηκε απεδέχθη την πρόταση Μελισσανίδη γιατί ένιωθε αδύναμος, καθώς είχε ταξιδέψει το πρωί της ίδιας ημέρας από το νησί για να παραστεί στην υπογραφή των συμβάσεων.
Στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν η χαρά των δημοσιογράφων. Επικοινωνιακός, αλλά σε καμία περίπτωση παραπλανητικός και ιδιοτελής.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μηχανολόγος μηχανικός. Μιλούσε πέντε γλώσσες.

ΜΑΝΑΤΖΕΡ. Εργάστηκε ως μάνατζερ στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, στην Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, στα Ελληνικά Πετρέλαια και στην ΕΥΔΑΠ. Το 1991 ίδρυσε την εταιρεία Piscines Ideales που σύντομα έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής πισίνας στην Ελλάδα. Οταν θεσπίστηκαν τα βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον η εταιρεία του επί τρία στη σειρά χρόνια βρισκόταν στην πρώτη θέση.
Μάλιστα το 2009 βραβεύθηκε ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη. Εδινε στους εργαζομένους κίνητρα αν έκοβαν το κάπνισμα, πάντρευε τους υπαλλήλους του, στα προβλήματα υγείας ήταν αρωγός ψυχολογικά και υλικά. Κάθε χρόνο με δικά του έξοδα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έκαναν ένα πενθήμερο ταξίδι. Σύσσωμη η εταιρεία έχει φτάσει μέχρι την… Κίνα.
Διετέλεσε μέλος στα ΔΣ του ΕΒΕΑ, πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος, πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΥΓ: Ο γράφων είχε επικοινωνήσει πριν από περίπου δύο εβδομάδες με τον Στέλιο Σταυρίδη να τον ρωτήσει για την υγεία του. Η φωνή του ήταν αδύναμη και εύκολα κάποιος αντιλαμβάνονταν ότι περνάει δύσκολες ώρες. Ο ίδιος όμως ήταν η προσωποποίηση της αισιοδοξίας. Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία μας και απαντώντας στην ευχή μου για περαστικά, ύψωσε τη φωνή του όσο μπορούσε και είπε: «Ολα θα πάνε καλά»…

Μήνυμα Σαμαρά

Σε ανακοίνωσή του για τον Στέλιο Σταυρίδη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Στέλιου Σταυρίδη. Ανθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας.Ανέλαβε με επιτυχία τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με τη φιλία του.Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου».