Ελεύθερα αφέθηκαν τα δύο ενεργά μέλη των Pussy Riot που νωρίτερα είχαν τεθεί υπό κράτηση στο Σότσι.

Οι δύο ερμηνεύτριες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν από την Αστυνομία επί τρεις ώρες ως ύποπτες για κλοπή. Οταν αφέθηκαν ελεύθερες, αποχώρησαν από το αστυνομικό τμήμα τραγουδώντας ένα τραγούδι για τον Πούτιν.

Οι μέχρι πρότινος φυλακισμένες στις ρωσικές φυλακές Μαρία Αλιόχινα και Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, συνελήφθησαν την Τρίτη στο Σότσι, όπου πραγματοποιούνται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Την είδηση της σύλληψης γνωστοποίησε η μία από αυτές στο Twitter.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η Τολοκονίκοβα έγραψε ότι αυτή και η Αλιόχινα περπατούσαν στο λιμάνι του Σότσι, όπου βρίσκεται η επίσημη έδρα των ρώσων αθλητών στους αγώνες, όταν τις περικύκλωσαν πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ρωσίας και τις συνέλαβαν.

Η ίδια δήλωσε στο BBC, ότι συνελήφθησαν, ως ύποπτες για κλοπή και πρόσθεσε ότι ο σκοπός της επίσκεψής τους στο Σότσι είναι να διαμαρτυρηθούν κατά του ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. «Βρισκόμαστε στο Σότσι για να προβούμε σε μία ακόμα ενέργεια διαμαρτυρίας των Pussy Riot. Το τραγούδι μας ονομάζεται «Ο Πούτιν θα σας δείξει πώς να αγαπάτε την πατρίδα».

Μαζί με τις Pussy Riot συνελήφθησαν και άλλοι ακτιβιστές, σύμφωνα με μαρτυρία του Σέμιον Σιμόνοφ, ακτιβιστή στο Σότσι, ο οποίος είπε ότι οι συλληφθέντες κρατούνται στον αστυνομικό σταθμό του Αντλερ, ένα προάστιο της πόλης, όπου διοργανώνονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Νωρίτερα, οι ρωσικές Αρχές είχαν απαγορεύσει στον ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι να επισκεφθεί το Σότσι, ενώ το προηγούμενο βράδυ, η ρωσική κρατική τηλεόραση, όργανο του Πούτιν, είχε προβάλει ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ εναντίον των ακτιβιστών που διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος, λέγοντας ότι είναι προδότες πράκτορες των ΗΠΑ, τις οποίες συνέκρινε με τη ναζιστική Γερμανία.