Στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Αγιον Ορος.

«Η πνευματική ακτινοβολία της μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα.

»Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά-σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Αγιον Ορος» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς μοναχούς στις μονές που επισκέφθηκε. Στις συζητήσεις που είχε, ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Αθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.

Η Ιερά Κοινότητα έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, τις οποίες οι αγιορείτες μοναχοί διαπιστώνουν και από την «απόγνωση» που βλέπουν στη συμπεριφορά προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται στο Αγιον Ορος για να προσευχηθούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από