Δύο άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο παιδί, σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργάνωσαν οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οπως κάθε Παρασκευή από το καλοκαίρι και μετά, οι υποστηρικτές του Μόρσι διαδήλωσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα μιας ένωσης ισλαμιστικών οργανώσεων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε πολλές επαρχίες.

Ενα παιδί 12 ετών σκοτώθηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους αστυνομικούς στη Μίνια, νοτίως του Καΐρου, ενώ ένας άνδρας σκοτώθηκε στη Δαμιέττη, στα βόρεια, σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και κατοίκων της περιοχής.

Σε πολλές συνοικίες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον Στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, περισσότεροι από 1.400 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες ισλαμιστές, κυρίως μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, έχουν συλληφθεί.

Η Αδελφότητα χαρακτηρίστηκε τον Δεκέμβριο «τρομοκρατική οργάνωση». Τα χιλιάδες μέλη της κινδυνεύουν με φυλάκιση πέντε ετών εάν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ή αν βρεθούν στην κατοχή τους έγγραφα ή ηχητικά ντοκουμέντα της οργάνωσης ενώ οι ηγέτες της, που δικάζονται αντιμετωπίζοντας διάφορες κατηγορίες, βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τη θανατική ποινή.