Μια νέα γενική διεύθυνση, με σκοπό να διευκολύνει την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών τομέων με νευραλγική σημασία στην ελληνική οικονομία δημιουργεί η Τράπεζα Πειραιώς. Από την τράπεζα αναφέρεται ότι η γενική διεύθυνση Task Force Merchant Banking, όπως ονομάζεται, θα αναλαμβάνει στο εξής πρωτοβουλίες για την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής των επιχειρήσεων, οι οποίες εντάσσονται στους τομείς αυτούς και έχουν τραπεζική σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της θα επιδιώκει και θα εξασφαλίζει την ελάφρυνση του υψηλού δανεισμού, την αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης και των διοικητικών πρακτικών.

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, η νέα διεύθυνση θα εστιάσει σε κλάδους που βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης –όπως για παράδειγμα αυτή τη στιγμή η ναυτιλία –και θα συνεργάζεται τόσο με τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις όσο και με άλλες τράπεζες. Η δημιουργία της εντάσσεται στις κινήσεις που κάνουν οι τράπεζες τόσο για τη διευθέτηση των επισφαλειών όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Ζητούμενο είναι, μέσω των διαδικασιών αυτών, να εξυγιανθούν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις ώστε συνολικά οι κλάδοι να επιστρέψουν στην κερδοφορία και έτσι να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας. Επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Task Force Merchant Banking είναι ο Θεόφιλος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο Ανθιμο Θωμόπουλο.