Μια μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ προγραμματίζει ο όμιλος Grace για την περιοχή της Καλάματας.

Το ξενοδοχείο Grace Kalamata, όπως ανακοίνωσε ο Ομιλος, θα βρίσκεται στην παραλία της Βελίκας, σε έκταση περίπου 300 στρεμμάτων, λίγο έξω από την πόλη και δυτικά της Καλαμάτας.

Θα διαθέτει συνολικά 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες των τριών, τεσσάρων και πέντε υπνοδωματίων, ορισμένες από τις οποίες θα είναι προς πώληση.

Με την προσθήκη του συγκεκριμένου συγκροτήματος ενισχύεται ακόμα περισσότερο ο προορισμός και το ξενοδοχειακό δυναμικό της Καλαμάτας, που ήδη διαθέτει το Costa Navarino, ένα από τα πλέον πολυτελή τουριστικά συγκροτήματα της Ευρώπης.

Η συγκεκριμένη επένδυση, όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο Grace, θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες της το 2017.

Το Grace Kalamata θα απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα και 13 χιλιόμετρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Θα είναι δε το τέταρτο ξενοδοχείο που εντάσσεται στην ομάδα των ξενοδοχείων Grace στην Ελλάδα, μετά τα Grace Mykonos και Grace Santorini, καθώς και του Grace Kea που βρίσκεται υπό κατασκευή. Επίσης, στον όμιλο έχει περιέλθει και η διαχείριση του συγκροτήματος Elatos Resort , στην περιοχή του Παρνασσού.

Σύμφωνα με την κ. Λένα Λιβανίδου, υπεύθυνη του Ομίλου Grace για την περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής, «ο σχεδιασμός του νέου ξενοδοχείου στην Καλαμάτα θα απηχεί τη φιλοσοφία των ξενοδοχείων Grace, η οποία συνδυάζει την κομψότητα, την απλότητα και την υψηλή αισθητική, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση και τα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής». Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει ποικιλία γαστρονομικών επιλογών, δύο μπαρ, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις SPA, ομορφιάς, αναζωογόνησης και ευεξίας, συνεδριακούς χώρους, καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις για τους μικρούς επισκέπτες και τα θαλάσσια σπορ.

Η Grace Hotels αποτελεί μέρος του LibraGroup, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου που ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Λογοθέτη και δραστηριοποιείται ήδη στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ενώ σύντομα θα έχει παρουσία και στις πέντε ηπείρους, μετά το άνοιγμα του Grace Cafayate στη βόρεια Αργεντινή και την άφιξη των Grace Panama και Grace Marrakech μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι το The Mayflower Grace στην Ουάσιγκτον του Κονέκτικατ και το The White Barn Grace στο Κένενμπανκ του Μέιν, οι οποίες διεύρυναν την παρουσία του ομίλου στη Νέα Αγγλία, όπως ονομάζεται η βορειανατολική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.​