Την παραίτησή του ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο διευθυντής της γαλλικής Liberation, Νικολά Ντεμοράν, καθώς και την αποχώρησή του από την εφημερίδα. Η ανακοίνωση έγινε σε αποκλειστική του συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Monde.

Να θυμίσουμε ότι στη Liberation σοβεί τον τελευταίο καιρό οξεία κρίση ανάμεσα στους μετόχους και τη συντακτική ομάδα της γαλλικής εφημερίδας.

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση…θεωρώ ότι αποτελεί δική μου ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές», δήλωσε ο Ντεμοράν.

Ο Ντεμοράν ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Μάρτιο του 2011. Με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις του με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας επιδεινώθηκαν και δέχθηκε τέσσερις ψήφους μομφής εναντίον του. Η κρίση κορυφώθηκε την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, κατά την απεργία στη Liberation, όταν το κείμενο που έγραψε για το φύλλο της επόμενης ημέρας δεν έγινε δεκτό από την συντακτική ομάδα.