Ενα από τα διασημότερα πρόσωπα της αμερικανικής τηλεόρασης, ο βετεράνος παρουσιαστής ειδήσεων του NBC Τομ Μπρόκαου, διαγνώστηκε με πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή καρκίνου κατά την οποία υπάρχει αυξημένος πολλαπλασιασμός μέσα στον μυελό των οστών των κυττάρων που φυσιολογικά παράγουν τα αντισώματα και ονομάζονται πλασματοκύτταρα, και δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της θεραπείας του, ανακοίνωσε την Τρίτη το τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο 74χρονος Μπρόκαου, επί δεκαετίες παρουσιαστής της εκπομπής «NBC Nightly News», είχε αποσύρθηκε από τη θέση του ανκορμαν τον Δεκέμβριο του 2004, αλλά παρέμεινε στο δίκτυο ως ειδικός ανταποκριτής - αυτή την εποχή μάλιστα καλύπτει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Οπως ανέφερε το NBC News, εξακολουθεί να εργάζεται στο κανάλι κατά την θεραπεία του.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι γιατροί είναι «πολύ αισιόδοξοι για την πρόοδό του».

Σε δική του ανακοίνωση που συνοδεύει εκείνη του δικτύου, ο Μπρόκαου αναφέρει: «Με την μοναδική υποστήριξη της οικογένειάς μου, των θεραπόντων ιατρών και των φίλων μου, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και ανυπομονώ να συνεχίσω τη ζωή μου, τη δουλειά μου και τις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν. Παραμένω ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνωρίζω».

Με καταγωγή από τη Νότια Ντακότα, ο Μπρόκαου προσελήφθη στο NBC το 1966 και κάλυπτε τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια του σκανδάλου Watergate, ενώ παρουσίαζε την εκπομπή «Today» από το 1976 ως το 1982.

Αντικατέστησε τον Τζον Τσάνσελορ στην αρχισυνταξία της εκπομπής «Nightly News», αρχικά ως συμπαρουσιαστής του Ρότζερ Μαντ και στη συνέχεια ως μοναδικός παρουσιαστής της τον Σεπτέμβριο του 1983.

Παρά τις επιτυχίες του ως δημοσιογράφου, ο Μπρόκαου έχει δηλώσει ότι περισσότερο υπερήφανος αισθάνεται για το βιβλίο που έχει γράψει με τίτλο «The Greatest Generation» - ένα μπεστ σέλερ για τους Αμερικανούς που μεγάλωσαν στη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Υφεσης και υπηρέτησαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από