Επίσκεψη στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ πρόκειται να πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναμένεται κατά το διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου να επισκεφθεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα και ενδεχομένως και το Σαράγεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε σε μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων ότι συναντήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον έλληνα ομόλογό του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τα Σκόπια την επόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας δεν αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

«Πιστεύω ότι το διμερές ζήτημα δεν έχει μεγάλες προοπτικές να τεθεί σε αυτό το πλαίσιο (σ.σ. της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου) επειδή η τρέχουσα στρατηγική της Ελλάδας είναι να αποφευχθεί η συζήτηση επ’ αυτού, ενώ θα δοθεί έμφαση (σ.σ. εκ μέρους του κ. Βενιζέλου) στον ρόλο και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Πόποσκι.