«Αγαπώ την πόλη μου και μέσα σε αυτή τη Βουλή δεν νιώθω και πολύ καλά» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, εξηγώντας την απόφασή του να είναι και πάλι υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων, απέναντι μάλιστα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για την «κομματική νομενκλατούρα», όπως είπε, που επιλέγει τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ: «Αυτοί ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Eγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι», τόνισε.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ευχήθηκε «καλή δύναμη» στον Αρη Σπηλιωτόπουλο, εκφράζοντας την ελπίδα μέσα στους δυόμισι μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει «να κάνουν κέφι την αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά».

«Πρέπει πρώτα να μάθουν τι είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και μετά τα προβλήματα του δήμου» εξήγησε.

Ο τέως δήμαρχος της Αθήνας είπε ότι γνωρίζει ότι οι πιθανότητες εκλογής του είναι περιορισμένες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα λόγω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης του δήμου, αλλά ξεκαθάρισε ότι κατεβαίνει για να δώσει τη μάχη.

Σε ερώτηση για το αν θα παραδώσει την έδρα του, ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε αρνητικά: «Το έχω κάνει δύο φορές από το παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τους κάνω τη χάρη».

Λίγο αργότερα σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν πιο καυστικός και κατήγγειλε πως ο Αντώνης Σαμαράς είχε δεσμευτεί απέναντι του.

«Το πολιτικό fair play δεν μου επιτρέπει μια κατ’ ιδίαν κουβέντα με τον πρόεδρο του κόμματός μου και Πρωθυπουργό. Αν θέλει, ας τη βγάλει εκείνος στη δημοσιότητα. Δεν μπορώ εγώ, όμως. Εάν ήταν ένα άλλο πρόσωπο στην ηγεσία της ΝΔ, θα είχα θυμώσει. Αλλά το γεγονός ότι είναι το συγκεκριμένο, μου δημιουργεί μια πίκρα» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης που επανέλαβε τα περί «κομματικής νομενκλατούρας» στη Συγγρού.

«Δεν με απασχολεί καθόλου για την κομματική νομενκλατούρα που είναι κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους. Εμένα, με απασχολεί η λαϊκή βάση της παράταξής μου, όπως αυτή έχει οριοθετηθεί και μαζί το σύνολο των Αθηναίων συμπολιτών μου από τον Οκτώβριο του 1974 με τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτή τη λαϊκή βάση θα απευθυνθώ με βάση τις αρχές μου και την παράταξή μου και σε όλους τους Αθηναίους που αγαπούν την πόλη τους και θέλουν να την προστατέψουν από κακοτοπιές» προσέθεσε.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έσπευσε μάλιστα να δώσει τον χαρακτηρισμό του «κεντρώου» στον Αρη Σπηλιωτόπουλου προεξοφλώντας ότι αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά αποδυναμώνουν την υποψηφιότητά του:

«Μπορεί ο συνάδελφός μου να είναι καλύτερος από εμένα, αλλά δεν είναι καταλληλότερος γι’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, υπό την έννοια ότι τα πολιτικά του χαρακτηριστικά είναι αυτά του κεντρώου χώρου και έτσι στον α’ γύρο δεν μπορεί να αναστείλει τους όποιους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους. Το κύριο στοίχημα για τις υποψηφιότητες είναι ο α’ γύρος» είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος προσέθεσε ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει: «Δεν βλέπω κάτι αυτή τη στιγμή (που θα μπορούσε να με κάνει να υποχωρήσω). Το αύριο είναι άγνωστο, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι που θα με κάνει να αλλάξω την άποψή μου».

Για το ενδεχόμενο διαγραφής του από τη ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε: «Από τη στιγμή που τουλάχιστον τυπικά, διότι ουσιαστικά χρίσμα έχει δοθεί, και όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους υποψηφίους η ΝΔ δεν δίνει χρίσμα, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αιτιολογηθεί. Και σε μια τέτοια περίπτωση, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Οσο για το αν στον συνδυασμό του θα έχει υποψηφίους και από άλλους πολιτικούς χώρους είπε: «Θεωρήστε το ως δεδομένο. Εξάλλου, στη μικρή συγκέντρωση φίλων που προσεκλήθη χθες βράδυ, ήταν δύο εξέχοντα στελέχη του χώρου της Αριστεράς».