Ζήτημα «ωρών και ημερών» θα είναι από τα μέσα του 2015 η απονομή της σύνταξης για διαδοχική ασφάλιση και «όχι μηνών ή ετών, όπως είναι σήμερα, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου κάθε εργαζόμενου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Η ψηφιοποίηση θα μας λύσει τα χέρια, θα είναι η οριστική λύση του ζητήματος» σημειώνει προσθέτοντας, πάντως, ότι έως τότε «επειδή είναι σημαντικό το διάστημα, υπάρχει ανάγκη για παρέμβαση στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες απονομής της σύνταξης, κυρίως όσον αφορά την περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης».

Ο υφυπουργός Εργασίας εκτιμά: «Χρειάζεται παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, όπως επίσης και η μεγαλύτερη δυνατή εναρμόνιση των ισχυόντων. Αυτό θα μας δώσει λύσεις και στην απονομή της προσωρινής σύνταξης... Επεξεργασίες υπάρχουν, προτάσεις έχουν κατατεθεί, θεωρώ, δηλαδή, ότι θα προχωρήσει. Σταδιακά, από την άνοιξη θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με τη θεώρηση των βιβλιαρίων, τον Νοέμβριο υπολογίζουμε ότι θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα ταμεία έως το 1994, οι ασφαλιστικές εισφορές, ο ασφαλιστικός βίος όλων των εργαζομένων και μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο».

Αναφερόμενος στο νέο σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει ότι δεν έχουμε απότομες περικοπές, δεν έχουμε τις μεγάλες μειώσεις, οι οποίες πράγματι προβλέπονταν και οι οποίες αποφεύχθηκαν. Εκτιμά μάλιστα ότι κατά μέσο όρο η μείωση θα είναι ίσως και κάτω από το 10%. «Το καινούργιο σύστημα οδηγεί σε μια αναπροσαρμογή, η οποία μπορεί να είναι και μονοψήφιο νούμερο, της τάξεως του 10%, παρά το γεγονός ότι δεν

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από