Απαρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «νέου Τσίπρα» ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων, ο οποίος τη Δευτέρα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε:

«Καταλαβαίνω τους παραλληλισμούς σε ένα πρώτο επίπεδο. Αν περάσουμε, όμως, σε ένα δεύτερο επίπεδο, νομίζω ότι δεν είναι ίδια συγκυρία» απάντησε αναφερόμενος στις συγκρίσεις με την υποψηφιότητα το 2006 του άγνωστου τότε Αλέξη Τσίπρα για τον δήμο της Αθήνας.

«Αυτό που συμβόλιζε τότε ήταν η ανανέωση στο πολιτικό σύστημα. Οκτώ χρόνια μετά, η υποψηφιότητά μου συμβολίζει ότι υπάρχει ένας νέος, κυρίως, κόσμος που μέσα στις συνθήκες της κρίσης νιώθει να συνθλίβεται στις μυλόπετρες της κρίσης και θέλουμε να δώσουμε λόγο σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειές τους και σε όσους νιώθουν σ’ αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ότι θέλει να έχει λόγο και έκφραση σ’ αυτά που συμβαίνουν και αφορούν τη δική του ζωή» προσέθεσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο ίδιος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5, έθεσε και τις προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του: «Το ένα πράγμα που θέλουμε εμείς και θεωρούμε βασική μας προτεραιότητα έχει να κάνει με τις κοινωνικές συνθήκες. Γιατί, όπως ξέρετε, στις γειτονιές της Αθήνας στην ουσία βλέπουμε τα προβλήματα της κρίσης με μεγενθυντικό φακό. Βλέπουμε τις αντιφάσεις της κρίσης που ζούμε πολύ έντονες μέσα στην Αθήνα και στην ουσία καταδικάζεται ο κόσμος καταδικάζεται σε μια μορφή ανθρωπιστικής κρίσης, τα λουκέτα μπαίνουν το ένα μετά το άλλο και επομένως βασική μας προτεραιότητα είναι να ρίξουμε βάρος στις κοινωνικές υποδομές του δήμου, να ενισχύσουμε και τα κοινωνικά ιατρεία και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και να προσπαθήσουμε να εγκολπώσουμε ορισμένες προσπάθειες κοινωνικών δικτύων που αναπτύσσονται από μόνα τους στις γειτονιές της Αθήνας. Γιατί νομίζουμε ότι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν οι δημότες» είπε.