Ελεύθερος με εγγύηση δύο εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο Αγγελος Φιλιππίδης.

«Οταν υπάρχει ευθυκρισία αυτός ο τόπος μπορεί να είναι ήσυχος ότι απονέμεται η Δικαιοσύνη» ήταν το σχόλιο του Γ. Παπαϊωάννου, εκ των συνηγόρων του Αγγελου Φιλιππίδη, μετά τη μαραθώνια απολογία του πελάτη του.

«Το κυριότερο είναι οτι ο ανακριτής δέχθηκε ότι ο Αγγ. Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ήρθε εκούσιως στη χώρα και όχι όπως διαδιδόταν με επέλαση» υποστήριξε ο Γ. Παπαϊωάννου.

Ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που τις τελευταίες ημέρες παρέμενε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του ανακριτή κατά της διαφθοράς, για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Προσερχόμενος ο Αγγ. Φιλιππίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν τη δουλειά τους. Αν χάσω, τότε οι εισαγγελείς θα εκδίδουν τα δάνεια».

Με ένα ογκώδες υπόμνημα που έθεσε υπόψη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, ο κ. Φιλιππίδης επιχείρησε να αποδομήσει το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του αλλά και να πείσει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ώστε να μην κριθεί προφυλακιστέος.

Ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών από την περασμένη Τετάρτη, είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν επί διοίκησης του σε επιχειρηματίες.

Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενήργησε την έρευνα για το ΤΤ, στο πρώτο πόρισμα που υπέβαλε για την υπόθεση, που αφορούσε τις τρεις πρώτες περιπτώσεις δανείων, έκανε εκτενή αναφορά στον επικεφαλής της Τράπεζας αποδίδοντάς του κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση:

«Από όσα εκτέθηκαν αναλυτικά στην παρούσα αναφορά μας προκύπτει ότι, μεταξύ άλλων προσώπων, ο Αγγελος Φιλιππίδης, ενήργησε, όπως αναλυτικότερα εκτέθηκε κατά περίπτωση, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος (ΤΤ) και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με τη διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων».