Οι Ελβετοί προσέρχονται στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να τεθεί αριθμητικό όριο στην εισροή μεταναστών, με τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα να διαφαίνονται αμφίρροπες.

Η πρόταση, την οποία εισηγείται το δεξιό Λαικό Κόμμα (SVP), αφορά στην πράξη κυρίως τους πολίτες από χώρες της ΕΕ και, εάν περάσει, αναμένεται να προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι ελβετοί ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για να απαντήσουν με «ναι» ή «όχι» στον εάν αποδέχονται την πρόταση «Εναντίον της μαζικής μετανάστευσης», η οποία προβλέπει αριθμητικό πλαφόν στους μετανάστες που λαμβάνουν άδεια παραμονής.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δίνουν στο «ναι» 43% και στο «όχι» 50%. Η προσέλευση και η τελική ψήφος του 6% που δηλώνουν αναποφάσιστοι θα καθορίσει το αποτέλεσμα.

Το ποσοστό των υπηκόων κυρίως από γειτονικές -και «πολιτισμικά συγγενείς»- χώρες, όπως Ιταλία και Γερμανία, έχει φτάσει το 23% του συνολικού πληθυσμού.

Ανάμεσα στους ξένους υπηκόους που εργάζονται στην Ελβετία, πρώτοι είναι οι Ιταλοί (300.000) και ακολουθούν οι Γερμανοί (290.000).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από