Η Λίβερπουλ έχει -στον β΄γύρο- όλα τα ντέρμπι στην έδρα της (εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Ετσι, φρόντισε να προειδοποιήσει τους αντιπάλους της στη διεκδίκηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ: «Σας περιμένουμε στο Ανφιλντ».

Κι αυτό, με μία επιβλητική εμφάνιση στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής με την Αρσεναλ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς συνέτριψε την -έως το Σάββατο- πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ 5-1 σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι στο Ανφιλντ.

Δεν είχε συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν ο Σκρτελ σκόραρε από σέντρα του Τζέραρντ για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 10′ με κεφαλιά (από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ) πέτυχε το 2-0.

Στο 12′ ο Στάριτζ απέτυχε από καλή θέση να σκοράρει και στο επόμενο λεπτό το εξαιρετικό σουτ του Σουάρες προσέκρουσε στο δοκάρι του Σέζνι. Στο 16′ από πάσα του Σουάρες ο Στέρλινγκ πέτυχε το 3-0 και στο 19′ ο Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε την ασιστ του Κουτίνιο για να σημειώσει το 4-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο για τη Λίβερπουλ. Ο Στέρλινγκ με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 5-0 στο 52′. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σέζνι, απέκρουσε εντυπωσιακά το εξαιρετικό σουτ του Σουάρες, ενώ στο 69′ ήρθε το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Τσάμπερλεν κέρδισε πέναλτι από τον Τζέραρντ και ο Αρτέτα το εκτέλεσε για να διαμορφώσει το τελικό 5-1.

Το ματς στη συνέχεια είχε ελάχιστες φάσεις, αφού οι γηπεδούχοι τράβηξαν χειρόφρενο, ενώ και η Αρσεναλ δεν φαινόταν ικανή να αντιδράσει.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Σισοκό, Τουρέ, Σκρτελ, Φλάναγκαν, Τζέραρντ (Άιμπ 76’), Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο, Στάριτζ (Άλεν 66’), Σουάρες

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ (Γκιμπς 60’), Αρτέτα, Γουίλσιρ, Οζίλ (Ροζίτσκι 60’), Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν, Ζιρού (Ποντόλσκι 60’)