Ο Πανθρακικός δεν είναι αυτό που συνήθως ονομάζουμε ομάδα με ηχηρό όνομα στην κατηγορία. Για την ακρίβεια, σε πολλούς θυμίζει ασανσέρ, ενώ ουδέποτε άφησε το στίγμα της στη Σούπερ Λιγκ. Αυτό, μέχρι την τελευταία διετία.
Τώρα, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στην Κομοτηνή και η ισχυρή ομάδα της πόλης αποκτά ταυτότητα. Ισως ο Πανθρακικός δεν έχει τα χρήματα του Αστέρα Τρίπολης. Στερείται της θερμής συμπαράστασης του κόσμου, όπως συμβαίνει λόγου χάρη στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Δεν διαθέτει έδρα-κάστρο, όπως είναι για τον ΟΦΗ το Γεντί Κουλέ. Και βέβαια, δύσκολα κάποιος θα υποστηρίξει ότι ο Πανθρακικός έγραψε ιστορία στο παρελθόν, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκαναν ο ΠΑΣ και η Βέροια.
Κι όμως, τόσο πέρυσι όσο και σε τούτο το πρωτάθλημα, ο Πανθρακικός εκπλήσσει ευχάριστα. Την περασμένη περίοδο με ένα σύνολο καταπληκτικό και γεμάτο μπαλαδόρους απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον Δημήτρη Παπαδόπουλο να θυμίσει την παρουσία του και να κάνει επανεκκίνηση καριέρας. Κέρδος ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, λοιπόν. Σε αυτόν τον Μαραθώνιο, ο Πανθρακικός άρχισε με σοβαρές απώλειες στο ρόστερ του και με νέα πρόσωπα. Ωστόσο, μας παρουσιάζει έναν αξιόπιστο σέντερ φορ (Ιγκόρ), ενώ ο Ακης Μάντζιος πείθει με τη δουλειά του και καταθέτει ταλέντο. Δεν είναι λίγο να ανακαλύπτουμε έναν προπονητή σε περίοδο κρίσης.
Είναι σαφές ότι η επαρχία αντεπιτίθεται. Πολύ αισιόδοξο να ειπωθεί ότι ο Πανθρακικός μπορεί να προλάβει το τρένο για τα play offs, καθόσον η διαφορά που τον χωρίζει με τις προνομιούχες θέσεις είναι μεγάλη. Αλλά βάζει στην κουβέντα μια ακόμη ομάδα, μια ΠΑΕ που διαθέτει ικανά στελέχη και βρίσκει άξιους ποδοσφαιριστές σε τιμή ευκαιρίας. Αν, μάλιστα, στο εγγύς μέλλον δώσει τη δυνατότητα και σε ταλαντούχα παιδιά να κάνουν την εμφάνισή τους στο πρωτάθλημα, τότε όλοι θα ρίξουν μια παραπάνω ματιά στην απομακρυσμένη Κομοτηνή...
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από