«Οι σημερινές κοινές δηλώσεις Α. Σαμαρά και Ν. Αναστασιάδη, για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ενισχύουν τις ανησυχίες που διατύπωσε το ΚΚΕ, με αφορμή και τη δημοσίευση στον Τύπο σχεδίου κοινής ανακοίνωσης, που αναφέρεται σε δύο "συνιστώντα κράτη", στη λογική του σχεδίου Ανάν», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Οι ισχυρισμοί Σαμαρά και Αναστασιάδη ότι μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου είναι αποπροσανατολιστικοί και επικίνδυνοι, αφού η ΕΕ όχι μόνο δε συνέβαλε στην επίλυση του Κυπριακού, αλλά αντίθετα με τις παρεμβάσεις της, από κοινού με τις ΗΠΑ, προωθεί σχεδιασμούς στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού», αναφέρει το ΚΚΕ.

Το σχόλιο του κόμματος καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν θα συναινέσει σε λύσεις τύπου Ανάν, που απέρριψε ο κυπριακός λαός και θα συνεχίσει να στηρίζει την πάλη του κυπριακού λαού για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΕΕ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από