Με έντονο αντιμνημονιακό στίγμα και στήριξη τουλάχιστον στην αφετηρία από σωματεία αποστράτων και συνταξιούχων, η σύμπραξη του Βύρωνα Πολύδωρα με τη Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη μετεξελίχθηκε και επισήμως από χθες σε κομματικό φορέα.

Στο νέο κόμμα, υπό τον τίτλο Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό, τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο κ. Πολύδωρας, ενώ το κόμμα του κ. Ζώη, όπως και άλλοι φορείς που θα συνταχθούν στην προσπάθεια αποφασίστηκε ότι θα διατηρήσουν τη λειτουργική αυτονομία τους και δεν διαλύονται. Το βάπτισμα του πυρός θα λάβει η Ενωση στις προσεχείς ευρωεκλογές με την προσδοκία ότι θα στεγάσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ και θα υποδεχθεί απώλειες από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

«Θέλουμε να ανταποκριθούμε σε κάτι νέο, ελπιδοφόρο και μαχητικό, να υποδεχθούμε τους δυσαρεστημένους από τη ΝΔ, κυρίως, αλλά και τα άλλα κόμματα. Υπάρχει ένας κόσμος που δεν έχει που να πάει, την απελπισία του την μετατρέπει σε οργή», ήταν το μήνυμα του κ. Πολύδωρα, ο οποίος απέδωσε στην κομματική νομιμοφροσύνη του τη μέχρι πρότινος στήριξη από την πλευρά του των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης και επιτέθηκε με δριμύτητα στα «λυκόρνια του χρηματοπιστωτικού συστήματος» τα οποία, όπως είπε, «έχουν υπεξαιρέσει την πολιτική».

«Αν ένας βουλευτής έκανε λάθος ψηφίζοντας από κομματική υποχρέωση τις μνημονιακές επιταγές, η αποκατάσταση του λάθους αποτελεί καθήκον», ανέφερε ο κ. Ζώης σε μια ηχηρή διαφοροποίηση από τον άλλοτε συνοδοιπόρο του Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει κλειστές τις πόρτες των ΑΝΕΛ σε όσους είχαν ψηφίσει μνημονιακές διατάξεις.