Με νέες βαριές εκφράσεις σε κείμενο που υπογράφει ο κρατούμενος Γιάννης Ναξάκης συνεχίζεται ο «εμφύλιος» και βαθαίνει το χάσμα μεταξύ κρατουμένων για την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνες της Φωτιάς.

Ο ξυλοδαρμός του Γιάννη Ναξάκη, στις αρχές Ιανουαρίου ήταν η κορύφωση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει και συνεχίζεται με έναν «πόλεμο» κειμένων και από τις δύο πλευρές, που αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Με οξύτατους χαρακτηρισμούς ο Γιάννης Ναξάκης σε κείμενο, που αναρτήθηκε στο indymedia, περνά στην αντεπίθεση.

Για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού αναφέρει ότι η η «ενέδρα και το ξύλο που έφαγα ήταν μια αναπάντεχη συνέπεια πάνω σε μια απόφαση που πήρα και σίγουρα ήταν ένα ιδιαίτερο γεγονός που με πλήγωσε».

Αναφέρεται στη συνέχεια, σε κείμενο της άλλης πλευράς τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πώς να απαντήσεις σ’ ένα τέτοιο παραλήρημα ψεύδους χωρίς να πέσεις στο επίπεδο τους; Πώς απαντάς στη μυθοπλασία; Πώς απαντάς σ’ ένα κείμενο που κυμαίνεται μεταξύ παράνοιας, υπερβολής και ψέματος;», διερωτάται.

Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για «πραγματικά αδιανόητη και σοκαριστική προπαγάνδα», για «ξέσπασμα μίσους και «προκάτ συνθηματολογία» που «φανερώνει και στον πιο αμετάπειστο την ισοπεδωτική αντίληψη αυτών των ανθρώπων για οποιαδήποτε έκφραση τους βάζει στο πεδίο της κριτικής».

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «δεν νιώθω καμία ανάγκη να απολογηθώ σε μια παρέα διπρόσωπων με αναρχικό ιστορικό και συμπεριφορά αγέλης» και καταγγέλλει ότι «ίσως να προϋπήρχε κάπου ανάμεσά τους η ροπή προς τη συγκέντρωση εξουσίας και αυτή να εκδηλώθηκε σαν απωθημένο μετά τη στέρηση της ελευθερίας και τη φυλάκιση».