Ενταση επικρατεί  αυτή την ώρα στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών έξω από το ΣτΕ, όπου εκδικάζονται οι προσφυγές τους κατά της διαθεσιμότητας.

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, όταν οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου.

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια προς τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη ρίψη χημικών.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται εν όψει της ολοκλήρωσης στα τέλη Μαρτίου της 8μηνης διαθεσιμότητας και της έναρξης απολύσεων.

Παράλληλα, νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες, μετά την πεζοπορία – διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα.

Η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζητεί με ανακοίνωσή της από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να ανακοινώσει άμεσα τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

 Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτό συνάδει με «όσα ο υπουργός έχει υπογράψει», ενώ το αντίθετο «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό και αποδεικνύει στην πράξη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι διάτρητη».
Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, αλλά και να υποβληθούν σε σειρά υγειονομικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο. Όμως, «η γνώση της σειράς κατάταξης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετάσχει ή να απέχει από τη διαδικασία». 

Κι αυτό, διότι οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις ημέρες και μοιραία η συμμετοχή σε αυτές συνεπάγεται έξοδα, ειδικά για όσους προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές. Επιπρόσθετη δαπάνη αποτελεί η προσκόμιση μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων που ζητούνται. Ζητείται, λοιπόν, η ανακοίνωση της βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, καθώς όσοι είναι τελευταίοι στον πίνακα είναι πολύ πιθανό να μην υποβληθούν στα έξοδα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Στο μεταξύ, στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη, από τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να καταλήξουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αλλαγές στο κοινωνικό κράτος και την παρουσία της τρόικας. Απευθύνουν, δε, κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομοσπονδίες και συλλογικότητες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, καθώς στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται το 8μηνο της διαθεσιμότητας και αρχίζουν οι απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες απολύσεις «διαθεσίμων» που δεν απορροφήθηκαν σε κενές θέσεις του Δημοσίου, θα αρχίζουν από τις τάξεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Οι απολύσεις αυτές, που εκτιμώνται περί τις 2.000, θα καλύψουν αφενός το κενό των περίπου 400 που υπολοίπονται του μνημονιακού στόχου του α' γύρου των 4.000 απομακρύνσεων, αφετέρου θα προσμετρηθούν στις επιπλέον 11.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από