Εκτελέστηκε στο Τέξας η 59χρονη θανατοποινίτης Σούζαν Μπάσο. Πρόκειται για τη 14η γυναίκα που εκτελέστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τότε που το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976.
Η Σούζαν Μπάσο ήταν παραπληγική και κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο. Η εκτέλεσή της έγινε στις 18:26 ώρα κεντρικών ΗΠΑ (24:26 GMT) με θανατηφόρο ένεση στο θάλαμο θανατοποινιτών στη φυλακή Χάντσιβιλ.
Η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή τον Σεπτέμβριο του 1999 ως εγκέφαλος μιας ομάδας πέντε ατόμων για την απαγωγή, το βασανισμό και τελικά τον ξυλοδαρμό έως θανάτου, του πνευματικά ανάπηρου συντρόφου της, με σκοπό να αποκομίσει οφέλη από τα χρήματα της ασφάλισής του.
Ο Λουίς «Μπάντι» Μούσο, ένας διανοητικά καθυστερημένος άντρας ηλικίας 59 ετών, είχε υποστεί απάνθρωπα βασανιστήρια από πέντε απαγωγείς, επικεφαλής των οποίων είχε κριθεί ότι ήταν η σύντροφός του. Οι απαγωγείς είχαν κάψει το σώμα του άτυχου άντρα με τσιγάρα και τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με ζώνες, ρόπαλα του μπέιζμπολ και μπότες με καρφιά. Το πτώμα του παραμορφωμένο, με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα , είχε εντοπιστεί στην άκρη ενός δρόμου κοντά στο Χιούστον, τον Αύγουστο του 1998, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα..
Όλες οι αιτήσεις αναστολής της θανατικής ποινής που είχε υποβάλει η 59χρονη Μπάσο, με τελευταία την προσφυγή της στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ώρες πριν από την εκτέλεσή της, κατέπεσαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από