Η Άνγκελα Μέρκελ χάνει οριακά μεν, αλλά χάνει, τα πρωτεία της δημοφιλέστερης πολιτικού της Γερμανίας από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Στάιναμγερ, βάσει δημοσκόπησης που μετέδωσε την Πέμπτη το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Στάινμαγερ, ο οποίος ήταν ήδη δημοφιλής υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005-2009, ανέλαβε εκ νέου τη θέση μετά τη μετεκλογική συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σκληρός επικριτής της καταστολής των διαδηλώσεων εκ μέρους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων των γερμανικών δικτύων.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Στάινμαγερ υπερέχει αισθητά του προκατόχου του, Γκίντο Βεστερβέλε, του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ARD, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ως πολύ ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του μέχρι στιγμής και ακολουθεί με 69% η Άνγκελα Μέρκελ.

Η έρευνα του δικτύου πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.008 πολιτών κι έχει περιθώριο στατιστικού λάθους μεταξύ 1,4 και 3,1 εκατοστιαίων μονάδων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από