Η Άνγκελα Μέρκελ χάνει οριακά μεν, αλλά χάνει, τα πρωτεία της δημοφιλέστερης πολιτικού της Γερμανίας από τον νέο υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, τον Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βάλτερ Στάιναμγερ, βάσει δημοσκόπησης που μετέδωσε την Πέμπτη το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Στάινμαγερ, ο οποίος ήταν ήδη δημοφιλής υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της περιόδου 2005-2009, ανέλαβε εκ νέου τη θέση μετά τη μετεκλογική συνεργασία των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Σκληρός επικριτής της καταστολής των διαδηλώσεων εκ μέρους της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων των γερμανικών δικτύων.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ο Στάινμαγερ υπερέχει αισθητά του προκατόχου του, Γκίντο Βεστερβέλε, του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ARD, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο ως πολύ ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του μέχρι στιγμής και ακολουθεί με 69% η Άνγκελα Μέρκελ.

Η έρευνα του δικτύου πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.008 πολιτών κι έχει περιθώριο στατιστικού λάθους μεταξύ 1,4 και 3,1 εκατοστιαίων μονάδων.