Τελικός κλάσικο στα προσεχώς έδειξαν τα αποτελέσματα των χθεσινών πρώτων ημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας.

Τρία τυχερά γκολ, δύο για τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της με 3-0 επί της Ατλέτικο και ένα για την Μπαρτσελόνα η οποία επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ, βάζουν τις βάσεις για τον δεύτερο τελικό κλάσικο την τελευταία τετραετία.

Το μαδριλένικο ντέρμπι σε πολλές φάσεις θύμιζε πυγμαχικό αγώνα. Ο Αντσελότι ωστόσο θεωρεί ότι ήταν το καλύτερο ματς της Ρεάλ τη φετινή σεζόν «αν αναλογιστούμε τη δυναμικότητα του αντιπάλου». Ο Ιταλός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι η Ατλέτικο θα προσπαθήσει για το θαύμα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο μέσος των Ροχιμπλάνκος, Κόκε.

Η απουσία του Μπέιλ από ένα ακόμα παιχνίδι και η ανακοίνωση της τιμωρίας του Κριστιάνο Ρονάλντο, που χθες γιόρτασε τα 29α γενέθλιά του, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στο Μπερναμπέου.

Σύσσωμη η Ρεάλ, με πρώτους τον επί των δημοσίων σχέσεων Εμίλιο Μπουτραγκένιο και τον Κάρλο Αντσελότι, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν συμβαίνει κάτι κακό με τον Ουαλό και θα παίξει στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τη Βιγιαρεάλ. Οσον αφορά τον Ρονάλντο, που έμεινε χθες σιωπηλός απέναντι στα αντίπαλα δίχτυα, όπως συμβαίνει κάθε φορά που αγωνίζεται όταν γιορτάζει, θα απουσιάσει από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Βιγιαρεάλ, Χετάφε και Ελτσε.

Το πρώτο και το τρίτο γκολ της Ρεάλ σημειώθηκαν με τη βοήθεια αμυντικών (χτύπησε η μπάλα στα σώματά τους και άλλαξε πορεία) ύστερα από προσπάθειες των Πέπε και Ντι Μαρία. Το 2-0 πέτυχε ο ανερχόμενος Χεσέ.

Στο Καμπ Νου η Μπαρτσελόνα χωρίς να πείσει επικράτησε με 2-0 της Σοσιεδάδ με γκολ του Μπουσκέτς και αυτογκόλ του τερματοφύλακα Θουμπικαράι.

Εντύπωση προκάλεσε η συνεχιζόμενη χαμηλή προσέλευση των φιλάθλων. Το χθεσινό ματς παρακολούθησαν 38.505 θεατές, ύστερα από τους 25.551 που είδαν τον προημιτελικό με τη Λεβάντε.