Με το σύνθημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους ο Βύρων Πολύδωρας παρουσίασε τις προτεραιότητες του πολιτικού φορέα «Ενωση για την Πατρίδα και το Λαό» του οποίου θα ηγείται.

Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τον πρόεδρο της Νέας Μέρας Χρήστο Ζώη σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, παρουσία αρκετών πολιτικών στελεχών που μέχρι πρότινος ανήκαν σε διάφορα κόμματα.

Βασική προτεραιότητα της «Ενωσης για την Πατρίδα και το Λαό» είναι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, είπε ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι δεν έθεσε στις Βρυξέλλες αυτό το αίτημα «όπως είχαμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό προεκλογικά».

«Δεν μπορώ να πληρώσω τα δάνεια γιατί ο λαός μου πεθαίνει» είπε ο κ. Πολύδωρας που ξεκίνησε την τοποθέτησή του, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Εξέφρασε επίσης την κατηγορηματική αντίθεσή του με τα διλήμματα που τίθενται στις ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα είπε πως τα διλήμματα «μέσα ή έξω από την ΕΕ, μέσα ή έξω από την ΟΝΕ, και ευρώ ή δραχμή» τα θεωρεί «ανελεύθερα, εκβιαστικά και πρωθύστερα. Το κριτήριο είναι ένα: Η σωτηρία του λαού».

Απηύθυνε «ένα προσκλητήριο προς έλληνες πατριώτες, και συνεπώς, προς όλους τους Ελληνες» και τόνισε ότι «η εποχή απαιτεί δεξιότητες στη διαχείριση συλλογικοτήτων, των διαφορετικών απόψεων και των διαφορετικών τάσεων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους ψηφοφόρους της ΝΔ, αλλά, όπως είπε, ο νέος πολιτικός φορέας απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις για το Μνημόνιο.

«Θέλουμε ψήφους αντί για βόλια» είπε, καταδικάζοντας τη βία, ενώ πρότεινε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, και τέλος να μην διαλύεται η Βουλή με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την υποχρεωτική εξάντληση της τετραετίας.

Είπε ακόμη ότι στόχος του είναι να ξαναβάλει την πολιτική στο παιχνίδι και υπερασπίστηκε «την πολιτική που την άρπαξαν οι τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο». Προσέθεσε ότι σήμερα «η πολιτική είναι κομπάρσος στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παγκοσμίως».

«Αλλοι έφευγαν και έκαναν κόμματα και έριχναν το κόμμα τους από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Πολύδωρας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ήταν στρατιώτης όχι σε ηγεσίες αλλά σε ιδέες.

Είπε ότι επί ενάμιση χρόνο είχε ενοχές που δεν είδε «αναδιαπραγμάτευση για την οποία φωνάζαμε το 2012» και προσέθεσε πως «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η φορολογία για τα ακίνητα». «Δεν ανέχομαι το δόγμα «ο τόκος υπεράνω όλων»» είπε, ενώ χαρακτήρισε «ουνικό ιδεαλισμό» τα όσα λέγονται από τους ξένους για την Ελλάδα περί «τριτοκοσμικής χώρας».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, είπε ότι δεν προτίθεται να σπαταλήσει δυνάμεις σε τριβές, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν πολιτικά κάπου στο μέλλον, έχοντας κοινές απόψεις για ορισμένα ζητήματα.

Δηλώσεις Χρήστου Ζώη

Ο Χρήστος Ζώης από την πλευρά του τόνισε ότι ουδέποτε έκανε δηλώσεις για να ανοίξει τον δρόμο της επιστροφής στη ΝΔ.

«Εάν βρείτε τέτοια δήλωσή μου, πάω τώρα σπίτι μου, αλλά εάν βρείτε κάποια αντίστοιχη δήλωση του κ. Καμμένου θα πάει στο σπίτι αυτός;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζώης. Επίσης είπε ότι σήμερα γίνεται πράξη η εντολή της συνδιάσκεψης του κόμματός του για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις που έχουν κοινή στόχευση, και είπε πως η κίνησή τους στοχεύει στην αφύπνιση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι πόλεμος, με την ανεργία πάνω από 30% με την αθρόα μετανάστευση Ελλήνων, με τα συσσίτια και τη φτώχεια» είπε ο κ. Ζώης και υποστήριξε ότι «η χώρα μας μετατράπηκε de facto σε προτεκτοράτο αφού τύποις λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία».