Ενώπιον της ομάδας των ελβετών εισαγγελέων βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος ο οποίος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της οδούς Ευελπίδων, προκειμένου να εξεταστεί ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας, που διενεργείται από τις ελβετικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι διατηρούσε οποιονδήποτε προσωπικό λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες, υποστηρίζοντας ότι μόνο η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη είχε έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS, τον οποίο ο ίδιος τροφοδοτούσε με νόμιμα χρήματα.

Κατά της ίδιες πληροφορίες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι η καταδίκη του από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας τον περασμένο Σεπτέμβριο στηρίχθηκε σε ψευδομάρτυρα, ενώ δεν φέρεται διατεθειμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις των ελβετών εισαγγελέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είπε ότι «οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας και της Ελβετίας πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασία για να γυρίσουν στη χώρα τα παράνομα χρήματα. Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σκιστεί να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να συνεχιστεί η σοβαρή προσπάθεια να επιστραφούν τα παράνομα λεφτά που έχουν έλληνες στην Ελβετία. Βέβαια άρση απορρήτου δεν πρόκειται να γίνει. Αυτοί έτσι δουλεύουν εκει».

Σχετικά με τον πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είπε ότι «δεν μπορούσα να το φανταστώ για έναν τόσο διακεκριμένο απόστρατο αξιωματικό της αεροπορίας, ο οποίος είχε θητεύσει και στο υπουργείο Οικονομικών και μετέπειτα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εγω τον βρήκα εκεί».

Σε ερώτηση για τον ισχυρισμό του Αντώνη Κάντα ότι ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής εξοπλισμών, τον πλησίαζαν ενδιαφερόμενοι και του έδιναν μίζες για δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε:

«Α, έτσι λέει; Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για όσα είπε ο Κάντας. Εκεί που είμαι, οι εφημερίδες φτάνουν μετά από δυο μέρες. Όπως ξέρετε ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και έχει την ευθύνη όσων λέει».

Για τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, είπε ότι τιςτελευταίες δέκα ημέρες είναι στο Δρομοκαιτειο και είναι χάλια, ενώ αναφερόμενος στην κόρη του, Αρετή, είπε ότι μεταφέρθηκε στη Θήβα.