Με κορυφαία στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί αύριο Σάββατο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο, δήλωσε χθες το βράδυ ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.
«Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κέρι θα έχει την ευκαιρία να έχει μια πρώτη συνάντηση με κορυφαία στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης», δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λίγο πριν από την αναχώρηση του αμερικανού υπουργού για τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.
Ο Κέρι θα παραμείνει για μερικές ώρες σήμερα στο Βερολίνο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο όπου θα συμμετάσχει ως την Κυριακή στη διάσκεψη για την ασφάλεια μαζί με άλλους υπουργούς Εξωτερικών και 'Αμυνας.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα συναντήσει ο Κέρι στο περιθώριο της διάσκεψης είναι κυρίως ο πρώην πρωταθλητής του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο, ο Αρσένι Γιάτσενουκ πρώην υπουργός Οικονομικών και ηγέτης του κόμματος της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο, ο βουλευτής Πέτρο Ποροσένκο και η ποπ σταρ Ρουσλάνα, η οποία είχε ενεργό συμμετοχή στις διαδηλώσεις στο Κίεβο.
Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τόνισε ότι "τα στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης έρχονται (στο Μόναχο) γιατί θέλουν να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για το ποιά είναι κατά την άποψή τους η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί και η βοήθεια την οποία χρειάζονται".
«Το θέμα είναι να μάθουμε εάν μπορούν να προχωρήσουν προς τα εμπρός και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 'Ερχονται στο Μόναχο ενώ συνεχίζεται η διαπραγματευτική διαδικασία. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τους καρπούς που αρχίζει να αποδίδει ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», τόνισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από