Είναι οριστικό. Ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι παίκτης της Φούλαμ για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Ο 26χρονος διεθνής επιθετικός υπέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής το συμβόλαιο του με τον αγγλικό σύλλογο, έναντι του ποσού των €2,5 εκατ. ετησίως και επέλεξε τη φανέλα με το Νο 18.

Το Σάββατο θα κάνει την πρώτη προπονηση με τη νέα του ομάδα και θα είναι στη διάθεση του Ρενέ Μόλενστιν για το επόμενο ματς, το οποίο θα είναι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ, στις 9 Φεβρουαρίου.

Στο ταμείο του Ολυμπιακού θα μπει το ποσόν των €15,2 εκατομμυρίων, που αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Η προηγούμενη ήταν του Νέρι Καστίγιο ο οποίος είχε μετακινηθεί στην Σαχτάρ Ντονιέτσκ (2007), έναντι €15 εκατ.

Η Φούλαμ στην ανακοίνωση της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο 25χρονος επιθετικός φτάνει στο Δυτικό Λονδίνο από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο σκόραρε 14 φορές στη φετινή ελληνική Σούπερ Λιγκ, με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα», ενώ επίσης κάνει αναφορά στις μέχρι τώρα επιδόσεις του.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Μήτρογλου έκανε τις πρώτες δηλώσεις ως παίκτης της Φούλαμ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, στην Πρέμιερ Λιγκ και ειδικά στην Φούλαμ που είναι σημαντικός σύλλογος στο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να βοηθήσω στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας. Είμαι κολακευμένος που με ήθελαν τόσο πολύ. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα δουλέψω με τον Ρενέ Μόλενστιν. Γνωρίζω ότι έχει μεγάλη εμπειρία. Μου εξήγησε τον τρόπο που δουλεύει και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του. Έχω μιλήσει επίσης με τον Γιώργο (Καραγκούνη) πριν έρθω εδώ και μου είπε μόνο τα καλύτερα για τη Φούλαμ».

Τη μεταγραφή του Μήτρογλου ανακοίνωσε και η πειραϊκή ΠΑΕ, φιλοξενώντας μάλιστα στην ιστοσελίδα της και δήλωση του παίκτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, τη διοίκηση, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου για όλα αυτά τα μαγικά χρόνια στην ομάδα.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που με στήριζε σε κάθε λεπτό της καριέρας μου και πίστευε σε μένα. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω ιδιαιτέρως που σεβάστηκε την επιθυμία μου να παίξω στην Πρέμιερ Λιγκ Εύχομαι σε όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια στην οποία ανήκω, επιτυχίες, χαρές και τίτλους»!

Η επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ έχει αφιέρωμα για τον Κώστα Μήτρογλου εκφράζοντας την απορία γιατί επέλεξε τη Φούλαμ ,ενώ είχαν δείξει ενδιαφέρον οι Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Ίντερ, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα. Ο τίτλος είναι χαρακτηριστικός: «Μήτρογλου, ο άρχοντας του απροσδόκητου».

Παράλληλα έδωσε και μία εξήγηση: «Ο Μήτρογλου πάντα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο και πως οι επιλογές του ήταν πάντα δύσκολο να γίνουν κατανοητές. Κυρίως από τους αμυντικούς!»

Ο 26χρονος επιθετικός είχε 148 συμμετοχές στον Ολυμπιακό σημειώνοντας συνολικά 62 γκολ. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο και με την εξαιρετική παρουσία του την εφετινή σεζόν πριν από τον τραυματισμό του (στο ματς με την Παρί), εκτόξευσε την τιμή του στα ύψη.