Ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης τίθεται για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές, ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας ότι ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει εθνικές εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ τόνισε πως το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου είναι η πολιτική σταθερότητα, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πει από τη Θεσσαλονίκη ότι θα κριθεί η στρατηγική της κυβέρνησης, έδωσε χθες ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην κρισιμότητα της συγκεκριμένης αναμέτρησης κατά την τελετή κοπής της πίτας στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι κρίσιμο αυτό το εξάμηνο γιατί έχουμε τις δικές μας εθνικές επιτακτικές ανάγκες και προτεραιότητες. Το εξάμηνο αυτό είναι εξάμηνο εκλογών, όχι βουλευτικών εκλογών, αλλά πάντως εκλογών, στις οποίες τίθεται πάντα ένα ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης» είπε απευθυνόμενος στους υπαλλήλους του υπουργείου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το κυριότερο θέμα στο εξάμηνο που ήδη τρέχει είναι να ολοκληρωθεί η ιστορική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο επαναλαμβάνοντας ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης «δεν μπορούσε να γίνει τίποτε καλύτερο, δεν είχαμε καμία καλύτερη επιλογή». Τόνισε δε χαρακτηριστικά: «Το δίλημμα ήταν εξαιρετικά βίαιο και αυστηρό ανάμεσα σε μια δύσκολη και επώδυνη λύση και μία λύση που οδηγούσε στην απόλυτη και ασύντακτη καταστροφή».