«Κάνουμε το αυτονόητο. Τιμούμε τη μνήμη των τριών παλικαριών που πριν 18 χρόνια έπεσαν για την πατρίδα. Για την ακεραιότητα και για την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Αυτό είναι χρέος τιμής για την πολιτεία και χρέος ψυχής για όλους μας», δήλωσε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συγγενείς των τριών αξιωματικών που έπεσαν στα Ιμια.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις τρεις οικογένειες που βρέθηκαν σήμερα εδώ μαζί μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Θέλω να πω ότι ήταν μία τιμητική στιγμή για όλες τις οικογένειες που ο Πρωθυπουργός για πρώτη φορά μας τίμησε. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς όλους. Νομίζω ότι η θυσία των τριών παλικαριών στα Ιμια είναι η αντίσταση σε κάθε επίβουλο για την Ελλάδα μας. Νομίζω ότι αυτό, έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια στις επόμενες γενιές και είναι αυτό που πρέπει να σηματοδοτεί την πορεία μας σε αυτήν τη χώρα», δήλωσε ο Νίκος Βλαχάκος, ο αδελφός του οποίου έπεσε για την προάσπιση της πατρίδας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ, για την παρουσία τους στη συνάντηση, γιατί, όπως είπε «πράγματι δείχνουν ότι και εσείς , αλλά και ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός έχει μνήμη. Και ένας Λαός που δεν έχει μνήμη, δεν μπορεί να έχει και συνέχεια. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για τη χώρα μας και για εμάς τους ίδιους σαν οικογένειες».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Καραθανάσης, ο οποίος έχασε τον πατέρα του στα Ιμια, δήλωσε ότι « οι τρεις άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους για κάποια ιδανικά, που είμαι σίγουρος ότι τα συμμερίζεστε και πιστεύω ότι, με την προσήλωσή σας σε αυτά τα ιδανικά θα βοηθήσετε τους ανθρώπους και τους πολίτες της Ελλάδας και θα δώσετε μία ώθηση στη δική μου γενιά και στις επόμενες να ατενίσουμε με μία αισιοδοξία το μέλλον μας».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, που όπως είπε «ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε με το θέμα και έτσι αποδέχθηκε και εκτίμησε πραγματικά την πράξη του πατέρα μου, αλλά και των άλλων δύο πεσόντων στα Ιμια. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμάς που, επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια κάποιος το εκτίμησε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από