Νέες αποστάσεις από την τακτική του Φώτη Κουβέλη και τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ πήρε την Παρασκευή ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου της Αγίου Κωνσταντίνου με τους «58».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι «από την πρώτη στιγμή» του άρεσε η λογική των 58.

«Οτι απευθύνθηκαν σε όλους, σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις προσωπικότητες, τους φορείς, τις δυνάμεις και σε αυτό που ονομάζουμε μεταρρυθμιστικό κέντρο και Κεντροαριστερά. Δεν μπήκαν σε μια λογική αποκλεισμών» εξήγησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη παρουσία του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 στην Κηφισιά. «Η ουσία της ομιλίας μου είναι ότι πάση θυσία πρέπει να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ σε αυτό τον διάλογο και πρότεινα όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικοί άξονες των 58 να ζητήσουν συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη και θεωρώ ότι αν καθίσουν στο τραπέζι και δουν αυτά που προτείνουν οι 58, θα δουν ότι δεν μπορεί να αρνηθεί να συνεχίσει μαζί τους».

Ο ίδιος είπε ότι «λόγω ηλικίας» δεν έχει κάποιες «αδυναμίες» που έχουν άλλα πρόσωπα και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Φ. Κουβέλης και ότι επίσης λόγω ηλικίας δεν αντιμετωπίζει «κάποιαφόρτιση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προειδοποίησε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς συρρικνώνεται. «Στις εκλογές του Ιουνίου – παρότι στην πολιτική δεν κάνει 1+1=2 – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν συγκεντρώσει 20%. Στις δημοσκοπήσεις τώρα δεν έχουν ούτε 9%. Ο χώρος συρρικνώνεται και θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Εχουμε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που οξύνεται η αντιπαράθεσή τους και όσο προχωράμε θα οξύνεται όλο και περισσότερο και αν δεν γίνει κάτι ενιαίο δραστικά και άμεσα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν θα υπάρχει αυτός ο χώρος» είπε.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην πρόσφατη συγκέντρωση των 58.

«Δεν έκανα αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Καθένας έχει τις απόψεις του για τον οποιονδήποτε. Αλλά σημασία δεν έχει σε αυτόν τον διάλογο να προσέλθει κάποιος με τις απόψεις του για το παρελθόν. Σημασία έχει να προσέλθει με τις απόψεις του για το μέλλον. Εκανα μια περιγραφή πώς έχει δημιουργηθεί τώρα το πολιτικό σκηνικό. Ποιοι έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ευρύτερο και να κοιτάξουμε στο μέλλον, αυτά δεν έχουν νόημα. Προφανώς και δεν θα συμφωνήσουμε. Αλλη άποψη θα έχω εγώ για το 1996 και άλλη άποψη θα έχει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το 1989. Αυτά είναι προφανή, σε διαφορετικά κόμματα ήμασταν. Αλλες απόψεις έχει ένα στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και άλλες ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ως λογική και συγκρότηση, δεν θεωρώ ότι (ο Ανδρέας Παπανδρέου) ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός. Δεν έχω ψηφίσει (ΠΑΣΟΚ). Σε όλους αυτούς, είμαι κοντά στο εγχείρημα 1996-2000, παρά τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει μετά το 2000. Αλλά νομίζω πιο κοντά ως λογική και αντίληψη εκείνη την περίοδο. Τη δεκαετία του ’80, έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα. Οι δυνατότητες του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν τεράστιες. Θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα σε μια άλλη κατεύθυνση».

Ερωτηθείς από την άλλη για το αν συνομιλεί με τους συναδέλφους του στη ΔΗΜΑΡ που κατέβηκαν με το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος αποκάλυψε ότι είναι πιθανόν«να συγκροτηθεί και ένα ρεύμα ιδεών εντός της ΔΗΜΑΡ».

«Και με τον Σπύρο Λυκούδη και με τον Γρηγόρη Ψαριανό μιλάω. Ούτως ή άλλως, εκλέξαμε 26 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή και έχουμε αγαστή συνεργασία» είπε και υποστήριξε πως πολύς κόσμος της ανανεωτικής Αριστεράς – διότι αυτό είναι αυθαίρετο και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω – και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 είναι πολύ πιο κοντά στις δικές μας αντιλήψεις».