Τον διάλογο που είχε με επίκεντρο έναν «παλιό, αλλά άπληστο πολιτικό» με τον ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό, ο οποίος σύμφωνα με τον προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα γνώριζε όλο τον κύκλο με τις μίζες από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, περιγράφει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών.

Ο Αντώνης Κάντας αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του κατηγορούμενου εκπροσώπου της εταιρείας Atlas Παναγιώτη Ευσταθίου υποστηρίζει ότι κάποια στιγμή μπήκε ο ελληνοελβετός τραπεζίτης και ήδη κατηγορούμενος στην υπόθεση με τις μίζες Φ. Λυγινός, και ακολούθησε η εξής στιχομυθία: «Πετάγομαι μέχρι τον “πατέρα” δίπλα.

Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας, και αυτός απάντησε: Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος. Οταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη τον κ. Λυγινό τον ρώτησα ποιον εννοούσε με τη φράση ο “πατέρας” και εκείνος δεν αποκάλυψε το όνομά του» είπε ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του «παλιού, αλλά άπληστου» πολιτικού.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων μέσω της εταιρείας Wegmann, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που φέρονται να είχαν στην υλοποίηση των συμβάσεων και έξι πρώην ανώτατοι στρατιωτικοί από συγκεκριμένα γραφεία του ΓΕΣ.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι «τα πρόσωπα αυτά δεν ισχυρίζομαι ότι δωροδοκήθηκαν». Τα χαρακτηρίζει όμως πρόσωπα κλειδιά για την υλοποίηση της επίμαχης προμήθειας, που δεν μπορούσαν να τα αγνοήσουν οι εταιρείες χωρίς συνέπειες.