Είναι η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία. Και η πιο φορμαρισμένη ταυτόχρονα. Είναι η Μάντσεστερ Σίτι! Σε κάθε παιχνίδι της παρουσιάζει όλους τους λόγους για τους οποίους οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου την υπολογίζουν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου. Πλέον είναι και αυτή που φιγουράρει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ καθώς, μετά το προχθεσινό στραβοπάτημα της Αρσεναλ (2-2 εκτός έδρας με τη Σαουθάμπτον) ξεπέρασε τους Κανονιέρηδες και απολαμβάνει την πρώτη θέση έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από εκείνους. «Είναι η δικαίωσή μας, προσωρινή, αλλά και αυτή που μας δίνει περισσότερη σιγουριά. Δεν θα πέσουμε ποτέ ξανά από αυτήν» υποσχέθηκε ο αργεντινός επιθετικός Κουν Αγουέρο μετά το επιβλητικό 5-1 της ομάδας του επί της Τότεναμ, μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Τα σπιρούνια είχαν συγκεντρώσει 19 από τους 21 βαθμούς που ήταν διαθέσιμοι στα προηγούμενα 7 ματς της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο δεν κατάφεραν να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση στην ομάδα του μαέστρου Μαουρίτσιο Πελεγκρίνι.

«Είμαι τρομερά ικανοποιημένος από όσα είδα σήμερα στο γήπεδο, η ομάδα ανταποκρίνεται, παράγει σωστό ποδόσφαιρο, επιβάλλεται σε κάθε αντίπαλο. Ημουν σίγουρος ότι θα ερχόταν η ημέρα που θα ήμασταν στην κορυφή.

Τώρα στο χέρι μας είναι να μείνουμε σε αυτή ώς το τέλος» τόνισε ο προπονητής των Πολιτών οι οποίοι έχουν προκαλέσει τρόμο ακόμα και στην πιο υπολογίσιμη ομάδα της Ευρώπης της τα τελευταία χρόνια, Μπαρτσελόνα. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Σίτι δεν άφησε μόνο την Αρσεναλ πίσω της, αλλά ξέφυγε και από τη λονδρέζικη Τσέλσι η οποία «αυτοκτόνησε» καθώς παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (0-0) στη Γουέστ Χαμ. «Ασφαλώς και δεν είμαι ικανοποιημένος, τέτοιες απώλειες στοιχίζουν, αλλά υπάρχει δρόμος ακόμα κι εμείς εδώ δημιουργούμε κάτι σπουδαίο» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο πορτογάλος τεχνικός των Μπλε Ζοζέ Μουρίνιο.

Στα άλλα ματς με τα οποία ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική: Αστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 4-3 και Σάντερλαντ – Στόουκ 1-0. Στη βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 53, Αρσεναλ 52, Τσέλσι 50, Λίβερπουλ 46, Τότεναμ 42, Εβερτον 42.

Οι Διάβολοι θέλουν Κόστα

Τον σούπερ σκόρερ της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Κόστα θέλει να εντάξει στο δυναμικό της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου. Ο βραζιλιάνος (και πολιτογραφημένος ισπανός) επιθετικός έχει πετύχει 19 γκολ σε 21 εμφανίσεις με τους Ροχιμπλάνκος στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ενώ υπάρχει ρήτρα αγοράς του, ύψους 38 εκατ. ευρώ!