Δώδεκα γάλλοι αθλητές από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το ράγκμπι και το χάντμπολ που αγαπούν τον κινηματογράφο ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την εταιρεία παραγωγής ταινιών One Million Dollar Film (OMDF).

Στο εγχείρημα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι αθλητές του μπάσκετ Μπορίς Ντιαό, Ρόνι Τουριάφ και Νικολά Μπατούμ, ο πρωταθλητής Ευρώπης στο χάντμπολ Λικ Αμπαλό, οι ποδοσφαιριστές Μπακαρί Σανιά (φωτογραφία), Γιοάν Τζουρού και Μισέλ Σιανί και ο αθλητής του ράγκμπι Μαξίμ Μερμόζ.

Η πρώτη τους ταινία, η «Nola Circus», είναι κωμωδία διάρκειας 90 λεπτών. Ο προϋπολογισμός της υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ και το πρωτότυπο σε αυτή την ταινία είναι ότι αρκετοί από τους παραγωγούς, όπως ο Ντιαό, θα συμμετάσχουν στο καστ.

Η ταινία αναφέρεται στη ζωή δύο αφρικανών κουρέων σε μία μικρή πόλη του Μισισιπή των ΗΠΑ, που μπλέκουν σε μπελάδες. Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Νταρμόν θα ενσαρκώσει έναν έλληνα εφοπλιστή του οποίου η γυναίκα πέφτει θύμα απαγωγής του κουρέα Μάρβιν, τον οποίο θα υποδυθεί ο Αγγλος Βας Μπλάκγουντ, και της συζύγου του Κάρεν, που θα την υποδυθεί η Αμερικανίδα Ερικα Μπαντού.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν στις 9 Μαΐου στη Νέα Ορλεάνη και η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τους πρώτους μήνες του 2015.

«Δεν είμαστε απλώς επενδυτές. Αγαπάμε το σινεμά λέει ο Λουί Σαχά, ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο για μία μελλοντική ταινία μικρού μήκους.