Η εφημερίδα «Εβρόπα» ήταν ένα ανεξάρτητο εγχείρημα στα Κατεχόμενα της Κύπρου από τουρκοκύπριους δημοσιογράφους που αντιτάσσονταν στις θέσεις του Ραούφ Ντενκτάς, στον τουρκικό εθνικισμό και στο πνεύμα της διχοτόμησης, στις αντιευρωπαϊκές λύσεις. Κάποια στιγμή, ένα δημοσίευμα οδήγησε τον Ντενκτάς να κλείσει την εφημερίδα. Την άλλη μέρα, η εφημερίδα ξαναβγήκε, με το ίδιο επιτελείο, τον ίδιο σχεδιασμό, αλλά με άλλο τίτλο. Τον σαρκαστικό τίτλο: «Αφρίκα». Και έμεινε.

Εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας είναι ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, ο πρώτος που δήλωσε υποψήφιος ευρωβουλευτής της ενωμένης Κύπρου. Οπαδός μιας δημοσιογραφίας προβοκατόρικης, sui generis, γνώστης σφαιρικά του Κυπριακού, είναι δηλωμένος ευρωπαϊστής και υπέρ μιας ομοσπονδιακής λύσης που θα φέρει τις δυο κοινότητες κοντά. Εκτός των άλλων, αρθρογραφεί στην καθημερινή εφημερίδα «Πολίτης», και συχνά τα άρθρα του συζητιούνται.

Εντύπωση έκανε πρόσφατη αρθρογραφία του για τον Αττίλα και το ηρωικό πρόσωπο που φιλοτεχνεί για την εισβολή των Τούρκων ο τουρκοκυπριακός εθνικισμός. Πρόσφατα, επίσης, σχολίασε ως εξής την άρνηση του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη να συναντήσει τον πρωθυπουργό του «ψευδοκράτους»: «Ο Ντερβίς Ερογλου κάλεσε τον Αναστασιάδη να επισκεφτούν μαζί το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα. Και τι θα κάνουν εκεί; Θα ανάψουν κερί για ειρήνη; Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να επισκεφτούν τους ομαδικούς τάφους, όχι το μοναστήρι… Τέτοια πρόταση κάνε κύριε Ντερβίς. […] Να δούμε τότε, ο Αναστασιάδης θα απορρίψει την πρόταση;».