Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Σκάι. Παράλληλα, εμμέσως κάλεσε τους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν στη ΔΗΜΑΡ ή εάν θα πάνε με τους 58.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο εύκολος μπαλαντέρ για να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης. Στον βαθμό που υπάρχει η αναγκαία προγραμματική συμφωνία, τότε βεβαίως θα δώσουμε στήριξη για την ύπαρξη κυβερνητικής λύσης». Πρόσθεσε ωστόσο ότι τώρα δεν συντρέχουν οι αναγκαίες προγραμματικές προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα διεμήνυσε στους κ.κ. Παπαδόπουλο και Ψαριανό, που εμφανίζονται ως ομιλητές σε συγκεντρώσεις των 58, ότι θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους. «Ξέρετε, ούτε διοικητικά μέτρα παίρνουμε ούτε διαγραφές κάνουμε. Να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη για την υπόθεση, αφού οι 58 είναι μία δύναμη που υπηρετεί το σχέδιο ενός άλλου κόμματος». Πρόσθεσε επίσης ότι τα δύο στελέχη «έχουν προσωπική και προσωποποιημένη πολιτική που δεν είναι ενταγμένη στη συλλογικότητα της ΔΗΜΑΡ».