Στην οδό Μπόργκο Πίο, ένα πλακόστρωτο δρομάκι κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος έγινε γκράφιτι και απεικονίζεται να πετάει σαν τον Σούπερμαν!

Στο ένα του χέρι κρατά το μαύρο χαρτοφύλακά του, στον οποίο γράφει «Αξίες», και το άλλο είναι τεντωμένο σε γροθιά, ενώ φοράει ένα σιδερένιο σταυρό και λευκή κάπα σαν τον αμερικανό υπερήρωα.

Το γκράφιτι έχει κάνει τέτοια αίσθηση που μέχρι και το γραφείο επικοινωνίας του Βατικανού «ανέβασε» τη φωτογραφία στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter. «Μοιραζόμαστε μαζί σας ένα γκράφιτι που εντοπίσαμε σε έναν δρόμο της Ρώμης κοντά στο Βατικανό» έγραψε το γραφείο επικοινωνίας του ποντίφικα.

Το έργο υπογράφει ο ιταλός καλλιτέχνης του δρόμου Μαουπάλ και είναι χαρακτηριστικό του πόσο ο σημερινός προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον απλό αλλά ριζοσπαστικό λόγο του και την ταπεινότητα του βίου του, έχει καταφέρει να γοητεύσει τους πάντες.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στα εξώφυλλα περιοδικών που μέχρι πρότινος θεωρούσαν τη θρησκεία κάτι το κατ' εξοχήν αντιδραστικό, όπως έγινε πρόσφατα με το αμερικανικό Rolling Stone.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από