Το πρωί της Τετάρτης, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την πόλη του Ληξουρίου, όπου προήδρευσε σύσκεψης με κυβερνητικούς και τοπικούς παράγοντες, και στη συνέχεια μετέβη εν πλω στο Αργοστόλι.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να ξαναγυρίσει η Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς» δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά την επίσκεψή του σε Ληξούρι και Αργοστόλι.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το νησί, σε σχέση με το μέγεθος του σεισμού, «άντεξε».

Ανακοίνωσε ακόμα, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Συμπλήρωσε ακόμα, ότι έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να βρεθεί λύση για τους υπόλοιπους μαθητές που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Για τις υποδομές του νησιού, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν αντιμετωπιστεί με εξαίρεση τον δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου, ο οποίος θα ανοίξει μόνο όταν κριθεί ότι είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ οι υπόλοιπες υποδομές (αεροδρόμιο, λιμάνια, νοσοκομεία) λειτουργούν κανονικά.

Και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στο νησί

Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα, επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με κατοίκους για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς ενημερώθηκε σε συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον δήμαρχο του Αργοστολίου αναφορικά με το εύρος των ζημιών, τους έλεγχους σε κτίρια και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, ενώ ζήτησε να διασφαλιστούν τα μέτρα στήριξης των κατοίκων που δοκιμάζονται και να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Οι μηχανικοί συνεχίζουν το έργο της καταγραφής των ζημιών στα κτίρια. Σημειώνεται ότι το 50% των 300 σπιτιών που ελέγχθηκαν σε Ληξούρι και Αργοστόλι έχει κάποια ζημιά.

Ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

Ο έλεγχος προχωράει και στις κατοικίες τα μαγιαζιά, τα δημόσια κτίρια, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η Κεφαλονιά αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό.