Το ενδεχόμενο πώλησης της θυγατρικής στο Λονδίνο National Bank of Greece International (NBGI) Private Equity εξετάζει η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο άτομα προσκείμενα στις διαπραγματεύσεις.

Τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε «προκαταρκτικό στάδιο» και μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία ή να «ναυαγήσουν».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με την επενδυτική τράπεζα Cogent Partners, η οποία εξειδικεύεται σε συναλλαγές private equity στη δευτερογενή αγορά.

Πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα αναφέρουν ότι η Εθνική εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτος, διενεργεί μια στρατηγική αναθεώρηση, για την ενδεχόμενη πώληση της NBGI ή των περιουσιακών της στοιχείων.

Η πώληση της εταιρείας είναι στα σχέδια του ομίλου και ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους εμφανιζόταν παλαιότερα η Calamos Asset Managment του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζον Κάλαμος.

Η πώληση ή συρρίκνωση επενδυτικών κεφαλαίων private equity είναι μια πρακτική που εφαρμόζουν τελευταία οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες, εξαιτίας των υψηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων που προβλέπει το νέο πλαίσιο εποπτείας του τραπεζικού συστήματος για τις δραστηριότητες αυτές.

Η NBGI, ιδρύθηκε το 2000 και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 900 εκατ. ευρώ.